Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


                                        11/09/2013
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΔΗΜ.Ο.Σ.)


Η Δημοτική Οικολογική Συνεργασία (ΔΗΜ.Ο.Σ.) εύχεται στην εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης καλή σχολική χρονιά.
Ωστόσο, η ζοφερή πραγματικότητα της κρίσης βάζει εφέτος ακόμη μεγαλύτερα εμπόδια στην ευόδωση των προθέσεων και στην εκπλήρωση των ευχών.
Η δημοτική αρχή του Δήμου Παλλήνης αποφεύγει για μια ακόμη χρονιά να συγκαλέσει δημοτικό συμβούλιο, όπου θα συζητηθούν αποκλειστικά  τα προβλήματα των σχολείων και θα γίνει προγραμματισμός, τουλάχιστον στα θέματα που αφορούν αρμοδιότητες της Τ.Α. και διαχείριση κονδυλίων ΕΣΠΑ που σχετίζονται με τα σχολεία.
Τα παράπονα της ίδιας της δημοτικής αρχής για την υποχρηματοδότηση των ΟΤΑ στο θέμα των υποδομών της εκπαίδευσης γίνονται ψιθυριστά και μόνο για εσωτερική κατανάλωση. Καμία αντιπαράθεση με τη μνημονιακή κυβέρνηση για το ψαλίδι στις δαπάνες, αν και περισσεύουν οι λεονταρισμοί για τις πανελλαδικές επιτυχίες του Δημάρχου, επειδή ξύπνησε κάποιους υπουργούς μες στο κατακαλόκαιρο για να πράξουν το αυτονόητο με τους παιδικούς σταθμούς. Από δίπλα, σκιές για τη διαχείριση - ή «επισφάλειες», κατ’ άλλη, πιο ευγενική φρασεολογία.
Η αποπεράτωση του Καλλιτεχνικού, κλασικού γεφυριού της Άρτας, συνοδεύεται από τη συνήθη εθελοντική εργασία των γονέων στη μεταφορά του εξοπλισμού στις νέες εγκαταστάσεις.
Από την άλλη, όλα βαίνουν καλώς, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, με παράλληλη διαβεβαίωση ότι ο Δήμος θα επιλύσει τα προβλήματα που θα προκύψουν. Εδώ θα είμαστε και θέλουμε να το διαπιστώσουμε, γιατί ακόμη σέρνονται στον περίγυρο οι περυσινές διαμαρτυρίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: