Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Αλλού κοιτούσε ο ένας, αλλού ο άλλος!

Ο Ρώσος Πρόεδρος ζήτησε να καθίσουν ανάμεσα σ' εκείνον και στον Ομπάμα ο πρόεδρος της Ινδονησίας και ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας
- Θέμα Συρίας έθεσε ο Πούτιν με το που ξεκίνησε η Σύνοδος των G20
- Τρία ρωσικά πολεμικά πλοία κατευθύνονται στ' ανοιχτά της Συρίας!
Θέμα Συρίας έθεσε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν με το που ξεκίνησε η Σύνοδος των G20 στην Αγία Πετρούπολη. Προηγουμένως είχε βάλει τον αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα να καθίσει τρείς θέσεις μακριά του, αλλάζοντας τελευταία στιγμή το πλάνο στην αίθουσα. Όσοι βρίσκονταν στο παλάτι του Κωνσταντίνου διαπίστωναν ότι το κλίμα ήταν κάτι παραπάνω από ψυχρό μεταξύ των 2 ηγετών.

Ο Πούτιν, πρότεινε οι χώρες μέλη της Ομάδας των 20 (G20) να συζητήσουν στη διάρκεια του δείπνου τη συριακή κρίση, αποδεχόμενος κατ' αυτό τον τρόπο να τεθεί επισήμως στην ατζέντα το θέμα που ούτως ή άλλως θα κυριαρχούσε στη σύνοδο.
«Κάποιοι συμμετέχοντες μου ζήτησαν να δώσω τον χρόνο και τη δυνατότητα να συζητηθούν και άλλα πολύ επείγοντα θέματα διεθνούς πολιτικής, κυρίως η κατάσταση στη Συρία. Πρότεινα αυτό να γίνει στη διάρκεια του δείπνου», δήλωσε ο οικοδεσπότης της συνόδου Πούτιν, η χώρα του οποίου τάσσεται εναντίον μιας στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, ανοίγοντας τη σύνοδο της G20 στην Αγία Πετρούπολη.
Νωρίτερα, σε πολύ ψυχρό κλίμα, ο ρώσος πρόεδρος χαιρέτησε δια χειραψίας τον αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα. (δείτε φωτο)
Ο Ομπάμα έφτασε στο παλάτι του Κωνσταντίνου, όπου θα διεξαχθεί σήμερα και αύριο η σύνοδος της G20, λίγο μετά τις 16:00 (ώρα Ελλάδας).
Ο αμερικανός πρόεδρος έσφιξε το χέρι του Πούτιν. Οι δύο άνδρες χαμογέλασαν μπροστά στις κάμερες και αντάλλαξαν μερικές κουβέντες προτού ο Ομπάμα εισέλθει στο κτίριο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: