Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΤΟ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΟΥΛΜΠΑΣΑΚΟΥ,(ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ) ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ


Ακολουθούν οι επιστολή και η απάντηση της.
ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ
 του Γιώργου Μπουλμπασάκου

Η χώρα βιώνει την μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας της από τη λήξη του εμφυλίου.
Κρίση οικονομική, κρίση κοινωνική, κρίση αποσάθρωσης του κοινωνικού ιστού, κρίση θεσμική, που απειλεί τη χώρα με ολική καταστροφή.
Η ύφεση και η ανεργία οδηγούν τα δύο τρίτα της κοινωνίας στο περιθώριο.
Η κρίση αγγίζει και το χώρο της Αυτοδιοίκησης, που άλλωστε και πριν από αυτή δεν είχε και τις καλύτερες επιδόσεις.
Η οικονομική κρίση και η υπο-χρηματοδότηση της Αυτοδιοίκησης, σε συνδυασμό με την κρίση αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος και την απαξίωση των θεσμών στη συνείδηση του πολίτη, έφεραν στην επιφάνεια τα προβλήματά της.  
Ο θεσμός βρίσκεται στη δίνη μιας κρίσης αξιών, αξιοπιστίας, εξάρτησης από την κεντρική διοίκηση, που οφείλεται τόσο στην άρνηση του κράτους να προχωρήσει σε ριζοσπαστικές αλλαγές για την ενίσχυση του θεσμού, όσο και στην αδυναμία της ίδιας της Αυτοδιοίκησης να διατυπώσει σαφές πολιτικό πρόγραμμα ανάπτυξης της αυτονομίας της, οικονομικά και διοικητικά.

 Φυσικά, και ο Δήμος Παλλήνης είναι δέσμιος όλων αυτών των προβλημάτων και όχι μόνο.
Παράλληλα παρατηρείται και διαχειριστική ανεπάρκεια, που απειλεί το Δήμο με οικονομικά αδιέξοδα, με αποτέλεσμα η αδιαφάνεια και η διαφθορά να αναδεικνύονται ως μείζονα προβλήματα.
Όμως, το μεγαλύτερο αγκάθι για την πρόοδο του Δήμου μας είναι η απουσία οράματος για την Πόλη.
Δεν υπάρχει σχέδιο για το σήμερα και το αύριο της Πόλης.
Το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην μείζονα αντιπολίτευση. Κατακερματισμένη και ανεπαρκής δεν άρθρωσε εναλλακτική πρόταση διεξόδου από την κρίση που αντιμετωπίζει ο Δήμος Παλλήνης.
Η Δημοκρατική Οικολογική Συνεργασία προσπάθησε πολύ, και στο μέτρο των δυνατοτήτων της μπόρεσε να αναδείξει σημαντικά ζητήματα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Προτάσεις που ορισμένες έγιναν δεκτές και είχαν να κάνουν με ένα δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης, ανακουφίζουν ήδη ένα μέρος των συμπολιτών μας.
Προτάσεις για το αύριο της ενιαίας, πλέον, Πόλης μας, με τη συνδρομή των απαραίτητων εργαλείων, έγιναν, αλλά δυστυχώς δεν υιοθετήθηκαν.
Θεωρώ ότι η δράση της Δημοτικής Οικολογικής Συνεργασίας και η πρωτοπόρα δράση της Κίνησης Πολιτών Γέρακα, ανέδειξε έναν άλλο πολιτικό πολιτισμό στο Δήμο μας και συνέβαλλε θετικά στα δημοτικά πράγματα. Όμως αυτό που χρειάζεται σήμερα ο Δήμος μας, δυστυχώς την υπερβαίνει, και αυτό δεν έχει να κάνει με τους ανθρώπους της.
Η μεγάλη πλειοψηφία των μελών της ΔΗΜ.Ο.Σ είναι άνθρωποι με ικανότητες, με δημιουργικές αναζητήσεις, και προπάντων με προσφορά στην πόλη και στην κοινωνία.
Ο κοινωνικός περίγυρος όμως, έχει αλλάξει, και οι καινούριες συνθήκες στο Δήμο επιβάλλουν νέα εργαλεία, νέες προτεραιότητες, τολμηρές προσεγγίσεις με ανοικτούς ορίζοντες.
Άλλες συνθήκες, άλλες πολιτικές.
Δεν χρειαζόμαστε πλέον ένα μικρό δημοτικό σχήμα παρέμβασης.
Εκείνο που έχει ανάγκη ο Δήμος, και είναι πλέον η τελευταία ευκαιρία για την Πόλη μας, είναι ένα πλατύ δημοτικό σχήμα, που θα ενώνει τις αγωνίες και τις προσδοκίες της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοτών, και θα αφορά πολιτικές και ανθρώπους από όλο το φάσμα των πολιτικών δυνάμεων του συνταγματικού τόξου, και σκοπό θα έχει να διεκδικήσει την διοίκηση του Δήμου, μέσα από ένα ρωμαλέο κίνημα Πολιτών, στηριγμένο στην προσφορά, την ανιδιοτέλεια και την δυνατότητα αξιοποίησης όλων των ικανοτήτων των σημαντικών ανθρώπων που διαθέτει η Πόλη μας.
Πρόσωπα που και σήμερα προσπαθούν για το καλό της Πόλης και ανήκουν τόσο στην αντιπολίτευση, όσο και στην συμπολίτευση του Δήμου.
Φυσικά και, όλα αυτά θα γίνουν δυνατά εάν οι πολίτες κινητοποιηθούν και ακολουθήσουν αυτό που έλεγε ο Δημόκριτος εδώ και 2.500 χρόνια:

"Το κατά την πόλη το λοιπόν μέγιστα ηγείσθαι"

Τα δημόσια πράγματα είναι σπουδαιότερα από όλα τα άλλα.
Ας το ακολουθήσουμε όλοι
Ας μην λείψει κανείς
Οι καιροί ου μενετοί
Γιώργος Μπουλμπασάκος
Μέλος της Δημοτικής
Οικολογικής Συνεργασίας.

Γ. Αποστολίδης: Γιώργο Μπουλμπασάκο στήριξες με την πολύ μικρή πολιτική σου παρέα την τρικομματική κυβέρνηση... Ε λοιπόν Αυτό δε θα το φέρεις και στην Πόλη της Παλλήνης
Με επιστολή που έστειλε στο ΠΑΛΛΗΝΗ PRESS o Γιώργος Αποστολίδης απαντάει στον Γιώργο Μπουλμπάσακο, υποψήφιο Βουλευτή της ΔΗΜΑΡ στην Περιφέρεια Αττικής και μέλους της Δημοτικής Οικολογικής Συνεργασίας

Αναλυτικά η επιστολή
Τίποτα δεν μπορεί να χαρακτηρίσει τυχαία  την επιστολή του Υποψήφιου Βουλευτή της ΔΗΜΑΡ στην Περιφέρεια Αττικής και μέλους της Δημοτικής Οικολογικής Συνεργασίας Γιώργου Μπουλμπάσακου,  που δημοσιεύτηκε ΕΔΩ σήμερα.
Όμως την αξιολόγηση μιας τέτοιας επιστολής δεν θα πρέπει να την επηρεάσει η επιλογή του χρόνου δημοσιοποίησης της, αλλά και σε καμία περίπτωση  να ταυτιστεί αυθαίρετα με την πολύ πρόσφατη  δημοσίευση ανάρτησης παρόμοιου περιεχομένου από το profile του ΠΑΛΛΗΝΗ ΛΟΓΟΣ στο F/B, που είχε σαν αποτέλεσμα την αντιδεοντολογική απόφαση (των σκόπιμα ανώνυμων  διαχειριστών του) να διαγράψει όλα τα αρνητικά σχόλια που προκάλεσε. (Δείτε την ΕΔΩ)
Εμείς ως πολίτες αυτού του κράτους αλλά και ως Δημότες ενός Δήμου «πρότυπου», θα πρέπει να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας σε όλα αυτά και με την ευγένεια που μας διακρίνει, να αντισταθούμε «ευπρεπώς» σε αυτά που μας ετοιμάζουν…
Δεν σας εγγυώμαι φυσικά ότι τα παραπάνω θα τηρηθούν μέχρι το τέλος της επιστολής, αλλά σας υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω να διατηρήσω την ψυχραιμία μου.
Μας λέει λοιπόν ο συντάκτης από την πρώτη του κιόλας παράγραφο, μπας και του ξεφύγει καμιά λέξη όπως ΚΑΤΟΧΗ.  «Η χώρα βιώνει την μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας της από τη λήξη του εμφυλίου.» συνεχίζει περιγράφοντας γενικόλογα την κρίση, την ύφεση, την ανεργία, την υπο-χρηματοδότηση της Αυτοδιοίκησης,  ενώ συμπερασματικά αναφέρει ότι όλα αυτά «έφεραν στην επιφάνεια τα προβλήματά της.»
Αγαπητοί αναγνώστες ως αυτό το σημείο κράτησα την Πολιτική μου ευπρέπεια, από εδώ και πέρα πρέπει να κρατήσω την οργή και την αγανάκτηση μου…
Άκου λοιπόν «συντάκτη» αυτής της κατάπτυστης επιστολής που θέλεις να μας κάνεις και Αριστερή Δημοκρατική καθοδήγηση περί «πολιτικών δυνάμεων του συνταγματικού τόξου».
Η χώρα μου παραιτήθηκε άνευ όρων και αμετάκλητα της Εθνικής της κυριαρχίας(Άρθρο14§5 Δανειακή σύμβαση) και εσύ με την πολύ μικρή πολιτική σου παρέα και με το πρόσχημα της Αριστερής ευθύνης, στήριξες μια τρικομματική κυβέρνηση  που επικαιροποίησε την παράδοση της, στους Τοκογλύφους Επικυρίαρχους φερόμενους και  ως Δανειστές της.
Αυτό δε θα το φέρεις και στην Πόλη της Παλλήνης.
«Το όραμα για το σήμερα και το αύριο της πόλης»,  είναι η Δημοκρατία και η Λαϊκή κυριαρχία (έννοιες που σκόπιμα δεν τις αναφέρεις πουθενά) και όχι ο κοινωνικός περίγυρος των ικανών που έχει αλλάξει, δηλαδή των μέχρι χθες συναγωνιστών σου στη ΔΗΜ.Ο.Σ.. Εδώ αξίζει να παρατηρήσω την προκλητική και αχάριστη παράληψη στο κείμενο σου (έστω και ως απλή αναφορά) στους πάλε ποτέ συνοδοιπόρους σου  από τους Ενεργούς Πολίτες Παλλήνης, αλλά και από τους Οικολόγους Πράσινους που στήριξαν και οικονομικά την προσπάθεια να εκλεγείς ως επικεφαλής στης παράταξης σαν Δημοτικός Σύμβουλος.      
«Τα νέα εργαλεία και οι τολμηρές προσεγγίσεις με ανοικτούς ορίζοντες.» Δεν έρχονται από τον Βουλευτή του «ΝΑΙ σε όλα» που σε στηρίζει, αλλά από καταστατικά κατοχυρωμένα δικαιώματα και υποχρεώσεις ψηφισμένα από τα μέλη μιας Δημοτικής παράταξης που θα έχει ως στόχο να πάρει την πόλη στα χέρια της προς όφελος των Δημοτών και του λαού.
«Το ρωμαλέο κίνημα Πολιτών» δε μπορεί να δημιουργηθεί με πρόσωπα που έχουν υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης Δημοτικών παρατάξεων και διοίκησαν τους Δήμους – Ανθούσας – Γέρακα και  Παλλήνης ενώ  μας κατάντησαν έτσι όπως είμαστε σήμερα σαν ενιαίος Δήμος. Πόσο δε μάλλον με πρόσωπα που δήθεν «προσπαθούν για το καλό της Πόλης» και αφού δεν τα κατάφεραν από μέσα, τώρα θα αποχωρήσουν μόλις οκτώ μήνες πριν τις εκλογές,  για να κάνουν μαζί σου τη Νέα και Άφθαρτη Δημοτική παράταξη. Ενώ την ίδια ώρα αποκλείεις φωτογραφικά ως ανεπαρκή τον επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης που δε διοίκησε ποτέ.   
Και για να τελειώνουμε μια καλή μαζί σου,  «το πλατύ δημοτικό σχήμα, που θα ενώνει τις αγωνίες και τις προσδοκίες της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοτών» δεν μπορεί να γίνει με ευχές και κούφια λόγια, παρά μόνο  με θέσεις και αγώνα. Δυστυχώς όμως για σένα και τις φιλοδοξίες σου,  η  μέχρι τώρα πολιτική σου στάση μας διαβεβαιώνει ότι ΔΕΝ θα σε δούμε αλληλέγγυο όταν κάποιοι θα επανασυνδέσουν ΔΕΗ της άνεργης οικογένειας , ΔΕΝ θα σε δούμε να διαμαρτύρεσαι έξω από την Εφορία ή το Ειρηνοδικείο όταν θα ξεσπιτώνονται οικογένειες, ΔΕΝθα σε δούμε να προστατεύεις τα παιδία της πόλης μας από τους ελεγκτές εισιτήριων και φυσικάΔΕΝ θα σε δούμε να στηρίζεις το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος που επικαλείσαι…και λέει:
«Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»


Γιώργος Αποστολίδης
Ενεργός Πολίτης Παλλήνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: