Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Ποινές έως 20 χρόνια για τα γερμανικά υποβρύχια

Ποινές από πέντε έως 20 χρόνια κάθειρξη «μοίρασε» το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στους 21 κατηγορουμένους για παθητική κι ενεργητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, στην υπόθεση των υποβρυχίων.


Στους 20 κατηγορουμένους δόθηκε αναστολή στην έφεση κι έτσι δε θα οδηγηθούν στη φυλακή, ενώ στον Γαλλοελβετό τραπεζίτη Ζαν Κλωντ Όσβαλτ, ο οποίος καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια ποινή φυλάκισης δε δόθηκε αναστολή, καθώς καταζητείται εδώ και δύο μήνες που έσπασε το «βραχιολάκι».

Οι ποινές

Στον πρώην πρόεδρο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Σωτήρη Εμμανουήλ, επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 20 ετών, ενώ του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα. Ωστόσο, για να παραμείνει ελεύθερος πρέπει να καταβάλλει χρηματική εγγύηση 2,5 εκατ. ευρώ.
Χρηματική εγγύηση ύψους 500.000 ευρώ για να μην οδηγηθούν στη φυλακή πρέπει να καταβάλλουν ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αβατάγγελος, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 14 ετών, και ο εφοπλιστής Μιχάλης Ματαντός, που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών. Και στους δύο κατηγορουμένους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα.

Σε ποινή κάθειρξης 10 ετών καταδικάστηκε ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλιστικών προγραμμάτων Αντώνης Κάντας, ενώ ο αντιπρόσωπος εξοπλιστικών στην Ελλάδα Παναγιώτης Ευσταθίου καταδικάστηκε σε εννέα χρόνια κάθειρξη με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
naftemporiki.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: