Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Νεκρός στον Κορυδαλλό κατηγορούμενος για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Νεκρός ένας άνδρας αλβανικής καταγωγής έπειτα από αιματηρό επεισόδιο που σημειώθηκε στην Ε' πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού. Το θύμα είχε μεταφερθεί μόλις σήμερα από τις φυλακές Χανίων, καθώς φέρεται να είναι ένας εκ των φυσικών αυτουργών της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, η δίκη της οποίας αναμένεται να ξεκινήσει την Τετάρτη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών.


Η προγραμματισμένη μεταγωγή του φαίνεται ότι είχε γίνει γνωστή σε μέλη αντίπαλης συμμορίας, τα οποία του έστησαν ενέδρα και τον δολοφόνησαν με αυτοσχέδιο μαχαίρι. Κατά τις ίδιες πληροφορίες το θύμα είναι ο Αλβανός Αρμπέρ Μπάκο, ο οποίος είχε ανοίξει πυρ με καλάσνικοφ σε μπαρ στο Μικρολίμανο τον Νοέμβριο του 2014, τραυματίζοντας 14 άτομα.
Ο Μπάκο, μαζί με ακόμη έναν κακοποιό, συμμετείχε στην απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου. Για την απόπειρα δολοφονίας, οι δικαστές καταδίκασαν τον Αρμπέρ Μπάκο και ακόμη ένα άτομο σε κάθειρξη 22 ετών και 23 ετών αντίστοιχα, δεχόμενοι ότι είναι οι φυσικοί αυτουργοί της απόπειρας ανθρωποκτονίας του δικηγόρου, εκτελώντας πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου, στο πλαίσιο της αντιδικίας που είχε η ΛΑΓΗΕ με την ENERGA.
Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες μεταξύ των δραστών της σημερινής δολοφονίας Μπάκο είναι ένας εκ των δύο δραστών της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης

Δολοφονική επίθεση δέχτηκε σήμερα το πρωί στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού Ι ο Αλβανός κρατούμενος Α.Β. από δύο συγκρατούμενούς του.
Το θύμα, όπως και ο ομοεθνής δράστης και συγκρατούμενός του είχαν μεταχθεί από το Κ.Κ. Δομοκού, προκειμένου να δικαστούν ως κατηγορούμενοι -για ηθική και φυσική αυτουργία αντίστοιχα- στην υπόθεση δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και βρίσκονταν στην ίδια πτέρυγα των μεταγωμένων, όπου είχαν κρατηθεί και παλιότερα. Το θύμα είχε καταδικαστεί επίσης για απόπειρα ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου.
Το συμβάν διερευνάται ποινικά και πειθαρχικά, ενώ μετά από εντολή του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Μιχάλη Καλογήρου πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στο Κ.Κ. Κορυδαλλού Ι, υπό τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής.
 efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: