Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

Παναττική στάση εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία για την έλλειψη προσωπικού

Σε παναττική στάση εργασίας από τις 10 έως τις 15:00 προχωρούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, ζητώντας μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων που εργάζονται σε καθεστώς ελαστικών εργασιακών σχέσεων .

Καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας στις 10.
Αντιδρώντας στις προωθούμενες απολύσεις των επικουρικών γιατρών και ζητώντας προσλήψεις και μονιμοποιήσεις, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία πραγματοποιούν παναττική στάση εργασίας από τις 10 έως τις 15:00.

Το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας καλεί σε μαζική συμμετοχή των εργαζόμενων στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζόμενων έξω από το υπουργείο Υγείας στις 10.  Όπως τονίζουν, οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, προκαλούν μεγάλα προβλήματα, τη στιγμή που έχει δρομολογηθεί η απόλυση χιλιάδων εργαζόμενων που βρίσκονται σε εργασιακό καθεστώς μερικής απασχόλησης.

Παράλληλα, υπογραμμίζουν ότι οι εργολαβικές εταιρείες συνεχίζουν, σε δεκάδες δημόσιες μονάδες, να θησαυρίζουν εκμεταλλευόμενες χιλιάδες εργολαβικούς εργαζόμενους. Καλούν τους εργαζόμενους να βγουν μπροστά με οργανωμένο αγώνα και μαζική συμμετοχή, διεκδικώντας τη δημιουργία ενός αποκλειστικά δημόσιου, δωρεάν συστήματος υγείας, που θα καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες και θα εξασφαλίζει μόνιμη εργασία με πλήρη δικαιώματα σε όλους τους εργαζόμενους
.thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: