Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Αυστραλοί ιθαγενείς χορεύουν Ζορμπά και ξεσηκώνουν το Fringe Festival του Περθ

Η παράσταση του συγκροτήματος Djuki Mala με την οποία έκανε πρεμιέρα το Φεστιβάλ ήταν πλαισιωμένη από παραδοσιακούς χορούς των Αβοριγίνων και διάφορες διασκευές γνωστών χορευτικών από το «Τραγουδώντας στη Βροχή» του Τζιν Κέλι, Μπόλιγουντ, μέχρι Μάικλ Τζάκσον.

Βέβαια όπως και πέρυσι οι θεατές στην κατάμεστη σκηνή ξέσπασαν στη διασκευή του Ζορμπά, του Μίκη Θεοδωράκη που είναι και το μεγάλο σουξέ του συγκροτήματος.
Λίγα λόγια για τους Djuki Mala
Η επιτυχής σταδιοδρομία του συγκροτήματος Djuki Mala ξεκίνησε πριν 12 χρόνια. Τότε η αδερφή μερικών από τους χορευτές ήταν σοβαρά άρρωστη. Η γυναίκα που την φρόντιζε Ελληνίδα που ως συνήθως της άρεσε να κάνει τη δουλειά της ακούγοντας Ελληνική μουσική, ανάμεσά τους και ο Ζορμπάς, με το κομμάτι να γίνεται ιδιαίτερα αγαπητό στην άρρωστη αδερφή.
Αυτό το παρατήρησαν τα αδέλφια και ξαδέλφια της, αποφασίζοντας να διασκευάσουν την ελληνική σύνθεση του Μίκη Θεοδωράκη στο χορευτικό στυλ των Αβοριγίνων, παρουσιάζοντας το στην άρρωστη γυναίκα.
Ο πατέρας το βιντεοσκόπησε και το έβαλε στο YouTube, με τα υπόλοιπα να αποτελούν ιστορία, αφού το βίντεο πριν κλείσει μια βδομάδα το είδαν ένα εκατομμύριο άτομα.
Την περασμένη Πέμπτη δημοσιογράφοι της πολιτείας παρακολούθησαν μια πρώτη μίνι παράσταση, αρχίζοντας με το χορό του Ζορμπά. Τιμής ένεκεν… για τους Έλληνες όπως είπε η διευθύντρια της παραγωγής.
documentonews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: