Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Συλλογή υπογραφών για την καθαίρεση του Αμβρόσιου

Τα σχόλια μίσους κατά κοινωνικών ομάδων του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου, οδήγησε μερίδα πολιτών στην εκστρατεία συλλογής υπογραφών μέσω της πλατφόρμας Avaaz με αίτημα προς την Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος για την Καθαίρεσή του.


Οι επιθέσεις μίσους που έχει εξαπολύσει κατά καιρούς σε κοινωνικές ομάδες με τις οποίες διαφωνεί, οδήγησε σε εκστρατεία συλλογής υπογραφών με αίτημα προς την Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος για την Καθαίρεσή του.

Σύμφωνα με τους εμπνευστές της πρωτοβουλίας αυτής ο Μητροπολίτης κατηγορείται για διαρκή και επαναλαμβανόμενη δημόσια υποκίνηση βίας / μίσους και προτροπή σε βία σε βάρος κοινωνικών ομάδων. Ο κληρικός που τιμωρείται με την ποινή αυτή επανέρχεται στην τάξη που ανήκε προηγουμένως, είτε ως λαϊκός είτε ως μοναχός, ωστόσο θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολο να επιβληθεί αυτή η ποινή αφού είναι η εσχάτη των ποινών πού επιβάλλεται από τα εκκλησιαστικά δικαστήρια σε κληρικούς των τριών βαθμών.

Υπενθυμίζεται ότι προ μηνών ο Αμβρόσιος είχε αθωωθεί αφού είχε οδηγηθεί σε δίκη για δημόσια υποκίνηση βίας, καθώς τον Δεκέμβριο του 2015, είχε δημοσιεύσει στο προσωπικό του ιστολόγιο  άρθρο με τίτλο «ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΗΚΩΣΑΝ ΚΕΦΑΛΙ!- Ας μιλήσουμε έξω απ τα δόντια ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ!» στο οποίο ήταν έκδηλη η ρητορική μίσους και η προτροπή σε βία εις βάρος των ομοφυλόφιλων. Μετά την αθώωση του η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αιγίου και ο  Εισαγγελέας Εφετών Πατρών, είχαν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης αθώωσης του.

Τον Ιούλιο ο Αμβρόσιος είχε υποστηρίξει πως για τις πυρκαγιές που σάρωσαν την ανατολική Αττική και άφησαν πίσω 100 νεκρούς αλλά και ανυπολόγιστες υλικές ζημιές, υπεύθυνος είναι ο Αλέξης Τσίπρας «και το Επιτελείο του, οι άθεοι του ΣΥΡΙΖΑ», που «με την αθεΐα τους διεγείρουν την οργή του Θεού!».
thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: