Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Πάτρα: Επιτέλους άκαπνη πόλη-Πλήρης η εφαρμογή του νόμου για διασκέδαση και φαγητό χωρίς τσιγάρο

Άκαπνη πόλη φαίνεται πως έγινε η Πάτρα, μετά την εφαρμογή του νόμου περί απαγόρευσης του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους. Καφετέριες, ταβέρνες, μπαρ έβγαλαν το τσιγάρο εκτός καταστημάτων και οι ιδιοκτήτες τους συμμετέχουν σε αυτή την εκστρατεία για θέματα υγείας.

Ο νόμος υπάρχει εδώ και χρόνια, αλλά ελάχιστοι τον τηρούσαν. Η πρόσφατη απόφαση φαίνεται πως τηρείται απόλυτα και είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού ήταν τα καταστήματα που ακόμη επιτρέπουν στο εσωτερικό τους να καπνίζουν οι πελάτες τους.
Η εικόνα, πραγματικά, εντελώς διαφορετική.
Παρά το τσουχτερό κρύο τα τραπεζάκια στις πλατείες και τους πεζοδρόμους είναι γεμάτα. Μερικοί καταστηματάρχες έχουν φροντίσει για σόμπες-μανιτάρια, όπως λέγονται λόγω του σχήματός τους, και οι Πατρινοί προσπαθούν να ζεσταθούν και να καπνίσουν.
Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων πιστεύουν ότι αυτή τη φορά το μέτρο θα έχει αποτέλεσμα. «Θεωρούμε ότι το σύνολο των καταστηματαρχών θα ανταποκριθεί στην εφαρμογή του νόμου. Άλλωστε μιλάμε για ένα θέμα που αφορά στην υγεία όλων μας, οπότε περισσεύει το κέρδος μπροστά στην υγεία», δηλώνουν.

Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων αντιμετωπίζουν θετικά την εφαρμογή του νόμου και καλούν τους πελάτες τους, να βγουν από το εσωτερικό του καταστήματος αν επιθυμούν να καπνίσουν, ενώ ανάλογη είναι και η υποδοχή από τους πελάτες, που έχουν συμμορφωθεί πλήρως στα νέα δεδομένα και επικροτούν (επιτέλους) την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.
 gnomip.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: