Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Εργατικό δυστύχημα στο υπό κατασκευή γήπεδο της ΑΕΚ

Τραγικό θάνατο βρήκε εργάτης που εκτελούσε εργασίες στο υπό κατασκευή γήπεδο της ΑΕΚ, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το εργατικό δυστύχημα προκλήθηκε μετά από πτώση του άτυχου άνδρα από σκαλωσιά επί της οδού Φωκών, εντός του γηπέδου. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανακοίνωσε πως ένας άνδρας ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του.


Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας επιβεβαίωσε το θάνατο του 55χρονου συγκολλητή στο εργοτάξιο της ΑΕΚ και στελέχη του βρέθηκαν στο εργοτάξιο για να ενημερωθούν για τις συνθήκες του ατυχήματος.
Εκπρόσωπος του συνδικάτου που μίλησε στην «Εφ.Συν.» κατήγγειλε πως οι υπεύθυνοι της εργολαβικής εταιρίας «είναι εξαφανισμένοι», σημείωσε δε πως δεν είναι το πρώτο ατύχημα που σημειώνεται στο συγκεκριμένο έργο και αποδίδει το τραγικό περιστατικό στην εντατικοποίηση της εργασίας και στη μη τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.
Λίγο πριν εκπνεύσει το 2018 ένας οικοδόμος είχε τραυματιστεί στο ίδιο εργοτάξιο. Οι εργάτες κατέβηκαν σε 24ωρη απεργία (24 Οκτωβρίου) διεκδικώντας συλλογική σύμβαση και καταγγέλλοντας το ατύχημα. 
Διερευνώνται τα αίτια του δυστυχήματος
Η Δικέφαλος 1924 Α.Ε. και η οικογένεια της ΑΕΚ εξέφρασαν «τη βαθύτατη θλίψη τους και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντος εργαζόμενου» και ενημέρωσαν πως «ο εργαζόμενος ήταν απασχολούμενος της εργοληπτικής εταιρίας του έργου». Επίσης γνωστοποίησαν πως «διερευνώνται τα αίτια του δυστυχήματος».
► Την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια έχει αναλάβει η εταιρία «ΕΡΜΩΝΑΣΣΑ ΑΕ».
Ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας Άρης Βασιλόπουλος «εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη του για τον άδικο χαμό του εργάτη που εργαζόταν στο εργοτάξιο του γηπέδου της ΑΕΚ και τα θερμά του συλλυπητήρια στους συγγενείς και τους οικείους του».
Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του καταγγέλλει «το νέο εργοδοτικό έγκλημα, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο εργοτάξιο κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ, στη Νέα Φιλαδέλφεια» και εκφράζει τα πιο θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεκρού εργάτη.
 .efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: