Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

4,5 εκατ. ευρώ κατέβαλε στο Δημόσιο κατηγορούμενος για μίζες στα εξοπλιστικά

Περίπου 4,5 εκατ. ευρώ περιήλθαν στο Δημόσιο από τον κατηγορούμενο για μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα, Γ. Καμάρη, προκειμένου ο επιχειρηματίας να τύχει ευνοϊκής ποινικής μεταχείρισης. Συγκεκριμένα, τα χρήματα κατεβλήθησαν από τον επιχειρηματία Γ. Καμάρη, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε διάφορες υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων, για να τύχει ευνοικής ποινικής μεταχείρισης. 

Όπως ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής «το ποσό των 4.313.675 ευρώ που προέρχεται από το έγκλημα της παθητικής δωροδοκίας σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, σε υποθέσεις εξοπλιστικών, μεταφέρθηκε τον Ιανουάριο του 2017 στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει ανοιχθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος με δικαιούχο το Ελληνικό Δημόσιο»

Και πρόσθεσε: «Το ποσό αυτό κατατέθηκε σε εκτέλεση σχετικού βουλεύματος και επί τη βάση της παρασχεθείσας ενώπιον των Ελληνικών Δικαστικών Αρχών ρητής ανεπιφύλακτης και άνευ προϋποθέσεων συναίνεσης του δικαιούχου του λογαριασμού στον οποίο περιήλθε το εν λόγω ποσό και ήδη κατηγορουμένου για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Ο λογαριασμός με δικαιούχο το Ελληνικό Δημόσιο έχει ανοιχθεί τον Ιανουάριο του 2014 για την κατάθεση σε αυτόν χρηματικών ποσών προερχόμενων από εγκληματικές ενέργειες κατά του Δημοσίου».
.koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: