Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Από το ίδιο μαγαζί θα «ψωνίζει» ο Τραμπ και ο ελληνικός στρατός;

Δραστηριότητα και στην Ελλάδα είχε στο παρελθόν η εταιρεία Magal Security Systems, η οποία παρουσιάζεται ως ο επικρατέστερος υποψήφιος για την κατασκευή του τείχους στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού, που υποσχέθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε δελτίο Τύπου της, το 2004 η εταιρεία ανέλαβε την προστασία εγκαταστάσεων του ελληνικού στρατού με το σύστημα «Fortis», καθώς και τη φύλαξη ενός σταθμού παραγωγής ενέργειας.

Έργα που κόστισαν συνολικά 1.35 εκατομμύρια δολάρια.
Με εξοπλισμό όπως κάμερες, αισθητήρες, ρομπότ και λογισμικό διαχείρισης συστημάτων ασφαλείας, η ισραηλινών συμφερόντων Magal Security Systems είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ασφαλείας στον κόσμο. Είναι γνωστή για την εγκατάσταση συστημάτων ανίχνευσης εισβολέων κατά μήκος του τείχους Γάζας-Ισραήλ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι από την εκλογή του Τραμπ και μετά οι μετοχές της εταιρείας έχουν αυξηθεί σχεδόν κατά 50%. Μόνο στις 27 Ιανουαρίου, μια μέρα αφότου ο νέος πρόεδρος ανέφερε ότι ένα τείχος θα μπορούσε να σταματήσει τις παραβάσεις των συνόρων, οι μετοχές της αυξήθηκαν κατά 5,6%.
Όπως αναφέρει και ο Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό «Ιντιφάντα»:
Η Magal Security Systems «αναπτύσσει και παρέχει συστήματα περιμετρικού ελέγχου και συστήματα ανίχνευσης εισβολέων για εγκαταστάσεις και υπαίθριες τοποθεσίες. Τον Σεπτέμβριο του 2002 η εταιρία κέρδισε το 80% των προσφορών του Ισραηλινού Υπουργείου Άμυνας για την εγκατάσταση συστημάτων ανίχνευσης εισβολέων κατά μήκος του Τείχους.
 Η εταιρία έλαβε παραγγελίες περίπου 19 εκατομμυρίων δολαρίων για να εγκαταστήσει συστήματα ανίχνευσης σε 150 χιλιόμετρα του Τείχους στη Δυτική Όχθη.
Η Magal ανέπτυξε το Fortis, ένα σύστημα ασφαλείας βασισμένο σε κάμερες κλειστού κυκλώματος και συστήματα διοίκησης και ελέγχου. Παρείχε το Fortis για την επίβλεψη της ασφάλειας των παρακάτω εποικισμών: Ariel, Alfei Menashe, Karnei Shomron, Shilo, Geva Binyamin (Adam), Tzofim, Shaked και Giva’at Ze’ev. Η εταιρία παρείχε το περιμετρικό σύστημα ανίχνευσης για τους φράχτες γύρω από την αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας.
Στην Ελλάδα η εταιρία διατείνεται ότι έχει παράσχει προϊόντα σε αεροπορική βάση αλλά και σε τοποθεσίες VIP τις οποίες γενικά δεν κατονομάζει για λόγους ασφαλείας».
info-war.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: