Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Ο πατέρας Άδωνις Γεωργιάδης δεν βρήκε μια κουβέντα για τα προσφυγόπουλα του Ωραιοκάστρου

Μ’ ένα «τιτίβισμά» του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ καταδίκασε (και ορθώς) την επίθεση φασιστών στο Ωραιόκαστρο κατά δημοσιογράφων και τεχνικών του ΣΚΑΪ που βρίσκονταν στην πόλη για να καλύψουν τις διαμαρτυρίες για την έναρξη των μαθημάτων σε προσφυγόπουλα.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ωστόσο, δεν βρήκε μια κουβέντα να πει για την ουσία της υπόθεσης. Για το γεγονός δηλαδή ότι κάποιοι συμμετέχοντες σε μια αυτοαποκαλούμενη «Πατριωτική Ένωση Ελλήνων Πολιτών» δημιούργησαν για μια ακόμη φορά επεισόδια, φωνάζοντας συνθήματα του τύπου «Ελλάς, Ελλάς, ή ταν ή επί τας», μόνο και μόνο επειδή στην περιοχή τους συμβαίνει το αυτονόητο. Επειδή μερικές δεκάδες ταλαιπωρημένων παιδιών προσφύγων θα μπουν στο σχολείο για να μάθουν ελληνικά και να λάβουν εκπαίδευση.
Διότι η επίθεση σε δημοσιογράφους και τεχνικούς που κάνουν τη δουλειά τους είναι απλώς το σύμπτωμα μιας παθογένειας που λαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις. Αυτού του χυδαίου ρατσισμού που δεν αναγνωρίζει όχι δημοσιογράφους και τεχνικούς αλλά ούτε μικρά και κατατρεγμένα παιδιά. Θα περίμενε τουλάχιστον κανείς από τον αντιπρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταδικάσει τον φασισμό στο σύνολό του. Μπορεί;
koutipandoras.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: