Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2017

Το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή Μπέου

Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) απέρριψε την προσφυγή του έκπτωτου δήμαρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου, που ζητούσε να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη, η απόφαση του γενικού γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας με την οποία τέθηκε σε αργία. Το ΣτΕ έθεσε σε υποχρεωτική αργία σε υποχρεωτική αργία τον Α. Μπέο λόγω των κακουργηματικών κατηγοριών που υπάρχουν σε βάρος του για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

 Η διαπιστωτική πράξη, με την οποία τέθηκε σε αργία ο δήμαρχος Βόλου, υπεγράφει από τον ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Ηλία Τσέλιγκα στις 2 Δεκεμβρίου.

Του προσάπτεται σύσταση και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, ηθική αυτουργία σε απάτη κατ΄επάγγελμα και συνήθεια, συμμετοχή σε παράνομα στοιχήματα κατ΄ εξακολούθηση και ηθική αυτουργία σε αυτό, δωροδοκία και δωροληψία και παράνομη βία. Σε βάρος του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι (εγγυοδοσίας 100.000 ευρώ, απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα).

Το ΣτΕ απέρριψε τον ισχυρισμό του Αχιλλέα Μπέου ότι παραβιάζεται το τεκμήριο της αθωότητας, καθώς τέθηκε σε αργία χωρίς να έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό, παραβιάζοντας έτσι την ΕΣΔΑ που κατοχυρώνει το τεκμήριο της αθωότητας. Ακόμη, απορρίφθηκε και ο ισχυρισμός του, ότι όταν τέθηκε σε αργία νοθεύτηκε η λαϊκή εντολή, δηλαδή η βούληση των ψηφοφόρων που του έδωσαν το χρίσμα του δημάρχου, παραβιάζοντας με τον τρόπο αυτό το άρθρο 102 του Συντάγματος, ενώ απορρίφθηκε και ο ισχυρισμός ότι παραβιάζεται η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας.
thepressproject.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: