Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

«Εγχειρίδιο» για πειστικές χειρονομίες πολιτικών

Την σωστή κίνηση για κάθε πολιτική φράση,
όσο κλισέ κι αν μοιάζει,
υποδεικνύει το λυσάρι που «σαρώνει»
τα πολιτικά γραφεία της χώρας
Ένα φυλλάδιο με οδηγίες για σωστότερη χρήση της «γλώσσας του σώματος», που απευθύνεται σε όσους πολιτικούς θέλουν να κάνουν πιο πειστικά τα μηνύματά τους, κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες από χέρι σε χέρι


Δεκατέσσερις πόζες που μπορούν να υπογραμμίσουν με τον πιο σωστό δραματουργικό τρόπο τις συχνότερες φράσεις-κλισέ που ακούγονται από πολιτικούς τις τελευταίες μέρες, περιλαμβάνονται σε ένα φυλλάδιο που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Λιβάνη και έχει τίτλο «Εγχειρίδιο Πολιτικής Χειρονομίας».

Οι βασικές πόζες που περιλαμβάνει, καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα αντιδράσεων: Αντιδράσεις για όσους βλέπουν το όνομά τους σε λίστα του ΣΔΟΕ, για όσους θέλουν να αντιπολιτευθούν τα νέα μέτρα (επίπεδο αρχαρίου), ενώ δεν λέιπουν και οι δραματουργικά «προχωρημένες» χειρονομίες, για όσους θέλουν να υποστηρίξουν τα μέτρα αλλά χωρίς να χάσουν το λαϊκό έρεισμα ή για όσους θέλουν να τσιτώσουν τα νεύρα του αρχηγού τους θέτοντας θέμα κομματικής απειθαρχίας.


Επίσης, περιλαμβάνεται παράρτημα με χειρονομίες, που προσθέτουν συναίσθημα και πάθος για όσους θέλουν να πείσουν το κοινό, ότι ο αγώνας με την τρόικα συνεχίζεται και ότι ο αγώνας αυτός δεν έχει να κάνει με τη σωτηρία των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων.

Τέλος στο εγχειρίδιο, ο φιλόδοξος επικοινωνιακά πολιτικός, θα βρεί οδηγίες για σωστές στάσεις σώματος, ακόμα και όταν θέλει να σταματήσει παραστάσεις ή να απειλήσει με ξύλο.

Ο δημιουργός του φυλλαδίου, παραμένει πάντως άγνωστος, αλλά φαίνεται ότι διαθέτει αρκετή πείρα από τηλεοπτικές εμφανίσεις. Χαρακτηριστικό είναι πάντως ότι κυκλοφόρησε το έργο του σε μονά φύλλα, ώστε να μπορεί ο καθένας να τα έχει μαζί του στις εμφανίσεις του και να τα συμβουλεύεται όπως τα σκονάκια.

Στην ίδια σειρά επίσης, έχουν προαναγγελθεί εγχειρίδια για αγανακτισμένους πολίτες, για εκφωνητές ειδήσεων, για νέους ιδρυτές κόμματος και για μαθητές δημοτικού που θέλουν να κάνουν πιο πειστικές, τις δικαιολογίες και τις εξηγήσεις τους.


(Σημείωση: Το κείμενο αυτό αποτελεί προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε το υπεύθυνα)

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: