Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Ρατσιστικό παραλήρημα στη Βουλή

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Τζάθας

Τη στρατηγική της όξυνσης μέσα στο Κοινοβούλιο συνεχίζει η Χρυσή Αυγή, προκαλώντας χθες νέο επεισόδιο σε διάστημα δύο εβδομάδων. Αφορμή στάθηκε η συζήτηση επίκαιρης ερώτησης της βουλευτού του κόμματος Ελένης Ζαρούλια, συζύγου του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, για την παραχώρηση εκλογικού δικαιώματος στους Ελληνες του εξωτερικού.
Κι ενώ ο παριστάμενος υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης διαβεβαίωσε την Εθνική Αντιπροσωπεία ότι «βρίσκεται στη φάση της επεξεργασίας και της ολοκλήρωσης ένα σχέδιο νόμου με το οποίο δίνεται το δικαίωμα στον οικουμενικό Ελληνισμό να διαμορφώνει τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας», σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο με βάση το Σύνταγμα προϋποθέτει την υποστήριξη τουλάχιστον 200 βουλευτών (τα 2/3 της Ολομέλειας), η βουλευτής της Χρυσής Αυγής εξεμάνη. Κατηγόρησε τα κόμματα ότι «δεν προχωρούν στη ψήφιση ενός τέτοιου νόμου, επειδή φοβούνται μη χάσουν την πελατεία τους που είναι οι ψήφοι των λαθρομεταναστών!..».



Η κ. Ζαρούλια επέκρινε τον τελευταίο νόμο του τέως υπουργού Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούση τον οποίο χαρακτήρισε «κατάπτυστο, καθώς βγαίνουν δήμαρχοι με ψήφους λαθρομεταναστών οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα του Πλάτωνος και των φιλοσόφων…» και έκανε λόγο για «αίσχος όταν εξισώνονται ομογενείς μετανάστες με τον κάθε λογής υπάνθρωπο που έχει εισβάλει στην πατρίδα μας με τις κάθε λογής αρρώστιες που κουβαλάει!».

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ. Και όταν το ρατσιστικό παραλήρημα της βουλευτού της Χρυσής Αυγής συνεχίσθηκε, αφού η ίδια μίλησε για «τρισάθλιους μετανάστες» και πως «δεν είναι νοητό στην εποχή της παγκοσμιοποίησης οι Ελληνες του εξωτερικού να μην έχουν λόγο για τα τεκταινόμενα στη χώρα μας και να έχει ο κάθε Αλί, Χασάν, Αμπντούλ και δεν ξέρω ποιος άλλος τριτοκοσμικός, που δεν έχει υπηρετήσει φορώντας το τιμημένο χακί, ούτε έχει πληρώσει φόρους στο κράτος, για να αναφερθώ και στο ΑΕΠ που σας πονάει», ο προεδρεύων της συζήτησης και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης, δ' αντιπρόεδρος της Βουλής, της συνέστησε «να μην ονομάζει "τρισάθλιους" συνανθρώπους με τους οποίους η ίδια διαφωνεί».
Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών απέφυγε να απαντήσεις στις ύβρεις της βουλευτού της Χρυσής Αυγής λέγοντας ότι τις «προσπερνά» και επέμεινε ότι η Νέα Δημοκρατία «θεωρεί ηθικό και πολιτικό χρέος της να δώσει αυτό το δικαίωμα της ψήφου στους έλληνες ομογενείς».

Η ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ. Πάντως, το ξέσπασμα της συζύγου του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος δεν ήταν τυχαίο, καθώς μία ημέρα πριν με ψήφους 218 ναι, 3 όχι, 1 «παρών» και 1 λευκό η Εθνική Αντιπροσωπεία τάχθηκε υπέρ της άρσης ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κώστα Μπαρμπαρούση, επειδή συμμετείχε σε επεισόδια οπαδών του κόμματός του εις βάρος μικροπωλητών στο Μεσολόγγι. Ο ίδιος δεν ζήτησε να αρθεί η βουλευτική του ασυλία για να πάει η υπόθεση στη Δικαιοσύνη.
Παράλληλα πολλοί θεώρησαν ότι η παρέμβαση Ζαρούλια είχε στόχο να χαϊδέψει τα αυτιά των ομογενών, καθώς πριν από λίγες μέρες η ελληνοαμερικανική οργάνωση ΑΧΕΠΑ αποδοκίμασε τη Χρυσή Αυγή και την άνοδο του εθνικισμού στην Ελλάδα με την ευκαιρία της λειτουργίας γραφείων του κόμματος στη Νέα Υόρκη.
- Το ευρωπαϊκό αντιρατσιστικό κίνημα EGAM δηλώνει «σκανδαλισμένο» από την εκλογή της βουλευτού της Χρυσής Αυγής Ελένης Ζαρούλια στην επιτροπή για την Ισότητα και τον Αγώνα κατά των Διακρίσεων της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης και ζητά να διαγραφεί αμέσως η ελληνίδα εκπρόσωπος από το όργανο αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: