Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Νέα παρέμβαση του μητροπολίτη Παύλου κατά της Χρυσής Αυγής

«Η Εκκλησία είναι του Χριστού, όχι του έθνους»

Νέα πυρά κατά της Χρυσής Αυγής εξαπολύει ο μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος, απαντώντας σε ανακοίνωση που τον κατηγορεί ότι «πολιτικολογεί εναντίον συγκεκριμένου κόμματος, ενώ δεν λέει λέξη για κόμματα και πολιτικούς που δηλώνουν ευθέως άθεοι».

«Είναι προτιμότερο να είσαι άθεος από το να μπερδεύεις ή να χρησιμοποιείς την πίστη και την Εκκλησία για να παγιδεύσεις ανθρώπους» τονίζει ο μητροπολίτης.

«Ο Θεός είναι αγάπη» επισημαίνει και παραπέμπει σε σχετική περικοπή του Ευαγγελιστή Ιωάννη του Θεολόγου: «Αυτός που λέει ότι αγαπά τον Θεό και μισεί τον αδελφό του είναι ψεύτης! Πώς μπορεί να αγαπάς τον Θεό που δεν τον είδες και να κακοποιείς τον αδελφό σου που τον βλέπεις καθημερινά;».

Ο μητροπολίτης Παύλος, μάλιστα, αναρωτιέται «για το ποια "Ορθοδοξία" μιλάει η Χρυσή Αυγή; Για την Ορθοδοξία της Εκκλησίας ή για την "Ορθοδοξία" τη δική της;». Σε άλλο σημείο της νέας του παρέμβασης τονίζει: «Έχει καμία σχέση η "Ορθοδοξία" της Χρυσής Αυγής με την πίστη, το βίωμα και την Ορθοδοξία του Ευαγγελίου; Είναι ευθέως αντίστροφες και αλληλοαποκλειόμενες».

Απαντώντας σε όσα του καταλογίζει η Χρυσή Αυγή ότι πολιτικολογεί εναντίον της λέει: «Δεν πολιτικολογώ απέναντι ενός ορισμένους κόμματος, όπως με κατηγορείτε, αλλά θεολογώ υπερασπιζόμενος την αληθινή Ορθοδοξία. Τα επιχειρήματά μου δεν τα αντλώ από την τοποθέτηση και τις αρχές ενός άλλου κόμματος, αλλά από το Ευαγγέλιο του Χριστού».

Ο μητροπολίτης Παύλος, επίσης, ξεκαθαρίζει ότι η Εκκλησία είναι του Χριστού και όχι του έθνους. «Μια εθνική Εκκλησία που μπορεί να μάχεται τα μέλη μιας άλλης Εκκλησίας λόγω του χρώματος των μελών της είναι μια αιρετική Εκκλησία».


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: