Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Οι κληρικοί ζητούν από την κυβέρνηση τη διεκδίκηση γερμανικών αποζημιώσεων

Oι Έλληνες Κληρικοί μέσω του ανώτατου συνδικαλιστικού τους οργάνου, τον Ιερό Σύνδεσμο Κληρικών Ελλάδος (Ι.Σ.Κ.Ε), δηλώνουν πως υποστηρίζουν τα...
δίκαια αιτήματα του «Εθνικού Συμβουλίου διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα» και ζητούν από την Ελληνική Κυβέρνηση να προωθήσει και να διεκδικήσει:
-Την επιστροφή του κατοχικού δανείου που οι δυνάμεις κατοχής υποχρέωσαν τη χώρα μας να τους παράσχει , πέρα των εξόδων συντήρησης των κατοχικών στρατευμάτων.
-Τις Γερμανικές επανορθώσεις που μας επιδίκασε η Διεθνής Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων (1946) για τις καταστροφές που μας προξένησαν τα ναζιστικά στρατεύματα στην υποδομή της χώρας μας.
-Την επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών που αφαίρεσαν τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής από τα Μουσεία μας και τους Αρχαιολογικούς χώρους.
-Τις Γερμανικές αποζημιώσεις, δηλαδή τις αποζημιώσεις προς τα θύματα της θηριωδίας των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής σε βάρος των κατοίκων εκατό (100) περίπου ολοκαυτωμάτων πόλεων και χωριών, αλλά και γενικότερα σε βάρος του άμαχου πληθυσμού.

Το ποσό της επιστροφής του κατοχικού δανείου και των Γερμανικών επανορθώσεων να διατεθεί κατά προτεραιότητα για την προβολή του δημογραφικού προβλήματος που απειλεί άμεσα με αφανισμό τον τόπο μας, την παιδεία και τη δημόσια υγεία.

Το κείμενο στάλθηκε στην πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας καθώς και στην γερμανική πρεσβεία.

Την απόφαση έλαβε η γενική συνέλευση του Ι.Σ.Κ.Ε. τον προηγούμενο Φεβρουάριο, η αποστολή του εγγράφου έγινε πριν λίγες ημέρες.

http://www.thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: