Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Στην τελευταία σύσκεψη οι πολιτικοί αρχηγοί μοίρασαν… ρόλους


Δεν θα ξανάρθει η τρόικα στην Ελλάδα, τουλάχιστον μέχρι την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ ευρώ και αυτό γιατί- όπως αποδείχθηκε, ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις στις οποίες σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση ΕΚΤ-ΔΝΤ –ΕΕ, υπήρξε πλήρης συμφωνία στον πυρήνα του προγράμματος.
Μετά από αυτό αποδεικνύεται πως οι τρείς πολιτικοί αρχηγοί, Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης είχαν από κοινού ένα ρόλο ως προς την επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος ιδίως σε ότι αφορά τις νέες ανατροπές που ζητούσαν οι δανειστές μας στα εργασιακά.
Πρώτος ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών την προηγούμενη Τρίτη, ότι δεν ψηφίζει τα μέτρα που προκαλούν ανατροπές στα εργασιακά ως προς τις τριετίες και τις αποζημιώσεις, ακολουθώντας λίγο μετά ο Βαγγέλης Βενιζέλος που είπε πως αν δεν τα ψηφίσει η ΔΗΜΑΡ δεν θα τα ψηφίσει κανένας.

Είχαν προηγηθεί βεβαίως οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την Τρόικα και οι διαρροές που ακολούθησαν από το Μέγαρο Μαξίμου ότι ο υπουργός απασχόλησης Γ. Βρούτσης άνοιγε πόρτες, παρά τη θέληση της κυβέρνησης, στα μέλη της τρόικα ενώ κανονικά δεν θα έπρεπε.

Το σκηνικό που διαμορφώθηκε με τους τρείς πολιτικούς αρχηγούς κυρίως τους Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη, να ανεβάζουν τους τόνους απέναντι στην τρόικα για λόγους επικοινωνιακού χειρισμού ενώ στην ουσία «τα είχαν βρει» δεν απομειώνει τις αντιδράσεις, αλλά αντίθετα αυξάνει τον κίνδυνο για μεγαλύτερη κριτική προς τη κυβέρνηση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης όπως ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ήδη ο Δημήτρης Παπαδημούλης μίλησε για επικοινωνιακό θέατρο, ενώ ανάλογη ήταν η στάση και από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Στην ουσία η τρικομματική κυβέρνηση έπαιξε ένα «θεατρικό ρόλο» προκειμένου να αναδείξει τα αντανακλαστικά της ως προς τις παράλογες απαιτήσεις της τρόικα για να φανεί αντάξια των προσδοκιών των πολιτών. Χωρίς όμως να υπολογίζει τον Τόμσεν αλλά και την τρόικα που μίλησαν δημόσια για πλήρη συμφωνία του πακέτου των μέτρων, αδειάζοντας τη κυβέρνηση μέσα σε δύο 24ωρα. Ίσως θα έπρεπε να ήταν πιο προσεκτικοί…

http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: