Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Τρεις συλλήψεις για τη μεγάλη φωτιά στο Πόρτο Ράφτη

Δύο Έλληνες και ένας Αλβανός, 57, 35 και 50 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν χθες το βράδυ, από άνδρες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλήματων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος, για εμπρησμό, στην μεγάλη πυρκαγιά του Πόρτο Ράφτη, η οποία έκαψε σπίτια, μεγάλη έκταση δασική ενώ χάρις στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των δυνάμεων πυρόσβεσης δεν μπήκε στο δάσος του Κουβαρά, οπότε η καταστροφή θα ήταν τεράστια.
Συλληφθέντες είναι ο επικεφαλής και δύο εργαζόμενοι σε συνεργείο, που έκανε ανακαίνιση στο σούπερ μάρκετ LIDL, απ' όπου και ξεκίνησε η πυρκαγιά.
Όπως έγινε γνωστό απο την Πυροσβεστική, ενώ φυσούσε αέρας επτά μποφόρ και παρά τις προειδοποιήσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, μέσω των Μέσων Ενημέρωσης και τις συνεχείς συστάσεις του Π.Σ. προς τους πολίτες, οι κατηγορούμενοι εκτελούσαν εργασίες με ηλεκτρονικό τροχό, με αποτέλεσμα να προκληθεί η πυρκαγιά από σπινθήρες που έπεσαν σε ξερά χόρτα και να πάρει ταχύτατα μεγάλες διαστάσεις.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για εμπρησμό από αμέλεια και σήμερα, Σάββατο οδηγούνται στον εισαγγελέα.
Η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση και οι δυνάμεις κατάφεραν να ανακόψουν την πορεία της προς το δάσος του Κουβαρά, το οποίο απειλήθηκε άμεσα.
Αυτή την ώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί και υπάρχουν μικροεστίες μόνο στα καμμένα.
Ωστόσο, από το πρωί φυσούν και πάλι ισχυροί άνεμοι, γι' αυτό παραμένουν όλες οι επίγειες δυνάμεις, (70 πυροσβέστες με 35 οχήματα, 73 άτομα πεζοπόρα, 18 εθελοντές και δύο οχήματα του δήμου), ενώ ενεργούν από αέρος δύο αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα, μέχρι την πλήρη κατάσβεση των εστιών, για να μην υπάρξει κίνδυνος αναζωπύρωσης.
Σε ότι αφορά τις ζημιές, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η φωτιά πέρασε μέσα από τις αυλές πολλών σπιτιών και προξένησε ζημιές σε δύο από τα κτίρια, ενώ στα άλλα έκαψε πέργκολες και περιφράξεις.
Ο ακριβής απολογισμός των ζημιών, ωστόσο, θα γίνει μετά την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς.

www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: