Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Η… ακριτική Παλλήνη χωρίς ταχυδρόμο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ


 Μια πόλη που απέχει 20 μόλις χλμ. απ’ το Σύνταγμα έμεινε χωρίς ταχυδρόμους εδώ και κοντά ένα μήνα. Κατάφερε η κυβέρνηση της τρόικας να στέλνει τους πολίτες στο Κέντρο Διανομής επί της Λ. Λαυρίου και να σχηματίζονται  ουρές, προκειμένου να παραλάβουν την επείγουσα αλληλογραφία ώστε να τακτοποιήσουν τις υποθέσεις τους.
Έως τώρα ξέραμε ότι η πανάκριβη πόλη μας στερείται αποχέτευσης, νοσοκομείου, φυσικού αερίου και τα κουτσοβολεύει με το σχέδιο πόλης, τα σχολεία, το διαδίκτυο και τόσα άλλα.
Πλέον, ακόμη και υπηρεσίες πανάρχαιες, όπως το ταχυδρομείο, αρχίζουν να παρέχονται με δελτίο.
Ωστόσο, και με αφορμή την «Ευθεία καταγγελία του δημάρχου Παλλήνης κ. Αθανάσιου Ζούτσου κατά του προέδρου των ΕΛΤΑ» (http://www.palini.gr/201308011097/eitheia-kataggelia-tou-dimarxou-pallinis-kata-tou-proedrou-ton-elta.html), η Δημοτική Οικολογική Συνεργασία πιστεύει ότι ένας πολιτικός φίλος του κ. Σαμαρά ή του κ. Βενιζέλου δεν θα ήταν αποτελεσματικότερος από έναν πολιτικό φίλο του κ. Κουβέλη στα ΕΛΤΑ.
Το πρόβλημα έχει ρίζες στην προσπάθεια που κάνουν όλοι οι φίλοι της τρόικας και η ίδια η τρόικα να διαλύσουν κάθε κοινωνική δομή, να εξοντώσουν και να κατασυκοφαντήσουν τους εργαζομένους και να ξεπουλήσουν φτηνά, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, κάθε δημόσιο οργανισμό που μπορεί να αποφέρει χρήμα στους δανειστές και μεσιτικά στους ντόπιους συνεργάτες τους.
Όσοι διοικούν, είτε ως αιρετοί είτε ως διορισμένοι, έχοντας πάρει το χρίσμα από τους πρωθυπουργούς και τους μηχανισμούς των μνημονίων, είναι οι τελευταίοι που μπορούν να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους πολίτες - ή τους κατοίκους, όπως τους αναφέρουν στις «αγωνιστικές» ανακοινώσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: