Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Παράταση μέχρι τις 5 Ιανουαρίου για τέλη και κατάθεση πινακίδωνΣτην αναμενόμενη απόφαση να δώσει παράταση μερικών ημερών για την πληρωμή τελών κυκλοφορίας 2018 για τα αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες, καθώς και για την κατάθεση πινακίδων προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών, ως είθισται κάθε χρόνο.

Παράταση μέχρι τις 5 Ιανουαρίου 2018 δόθηκε για την πληρωμή τελών κυκλοφορίας 2018 για τα αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες, καθώς και για την κατάθεση πινακίδων, υπογράμμισε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου. 

Αναφερόμενη στην αναδρομική αύξηση του επιδόματος θέρμανσης της ορεινής περιόδου για τις ορεινές περιοχές που περιλαμβάνονται στη ζώνη Α, η Κ. Παπανάτσιου επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «η Α ζώνη θα πάρει το ίδιο (επίδομα) που πήρε και πέρυσι και αυτό είναι ένα κομμάτι από το κοινωνικό μέρισμα που ως κυβέρνηση αποφασίσαμε να το δώσουμε επειδή ξέρουμε ότι εκεί είναι πάρα πολύ μεγάλα τα προβλήματα με το ψύχος και ότι η θέρμανση ξεκινάει από τον Σεπτέμβριο και φτάνει μέχρι τον Μάιο».

Για το επίδομα θέρμανσης 2018, η υπουργική απόφαση για το οποίο υπογράφηκε την Πέμπτη, η υφυπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η υποβολή των αιτήσεων και η ενεργοποίηση της διαδικασίας πληρωμής θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω εφαρμογής στο TAXISNET. Η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων «θα ανοίξει σήμερα ή την (ερχόμενη) Τρίτη, ανάλογα με το πότε θα πάρουμε το ΦΕΚ», ανέφερε η Κ. Παπανάτσιου.

Σημείωσε επίσης, ότι για τις αιτήσεις  που θα υποβληθούν έως 15 Ιανουαρίου 2018, η πληρωμή θα γίνει έως 15 Φεβρουαρίου 2018. Σύμφωνα δε και με όσα προβλέπει η σχετική υπουργική απόφαση, για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν από 16.1.2018 μέχρι 31.5.2018, η πληρωμή θα γίνει έως 30.6.2018.

 thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: