Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος στον Πρόεδρο Μέτα: Σε ορισμένα πράγματα, όπως το κρασί ο χρόνος προσθέτει αξία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα έδωσε την αλβανική ιθαγένεια στον Αρχιεπίσκοπο της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας, Αναστάσιο.
Το Προεδρικό Διάταγμα το οποίο απέκτησε άμεση ισχύ, φέρει ημερομηνία 22 Δεκεμβρίου 2017 και δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα, παραμονές Χριστουγέννων.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, εξέφρασε τη χαρά και τις ολόψυχες ευχαριστίες του για την απόφαση του Προέδρου της Αλβανίας κ. Μέτα, και τη σχετική ευγενική επιστολή, σημειώνοντας ότι ήδη από τότε που έγινε Αρχιεπίσκοπος στην Αλβανία αισθάνεται και προσπαθεί να εργάζεται ως υπεύθυνος πολίτης της χώρας.

Σε συνάντησή του με τον κ. Μέτα, με την ευκαιρία των Χριστουγέννων στο Συνοδικό Μέγαρο στα Τίρανα, ο κ. Αναστάσιος είπε ότι η απόφαση αυτή βεβαίως, χαροποιεί κατεξοχήν όλους τους Ορθοδόξους της Αλβανίας διότι ανταποκρίνεται σε μια ζωηρή επιθυμία τους και μακροπρόθεσμη δίκαιη αναμονή. Και κατέληξε: «Σε ορισμένα πράγματα, όπως το κρασί ο χρόνος προσθέτει αξία. Ασφαλώς η εμπειρία των 25 ετών προσδίδει στην εν λόγω απόφαση ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία».

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο Ιλίρ Μέτα γράφει μεταξύ άλλων:

«Αγαπητοί φίλοι, παραμονές Χριστουγέννων, έχω την χαρά να κάνω δημοσίως γνωστή την απόφασή μου να χορηγήσω αλβανική ιθαγένεια στον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, στον Μακαριότατο Αναστάσιο!.»

O Μέτα αναφέρεται στην 25η προσφορά του Αρχιεπισκόπου για την ανόρθωση της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας, την προσφορά του για την θρησκευτική συνύπαρξη στη χώρα κ.ά.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα, σύμφωνα με τους περισσότερους αλβανικούς τ/σ και τις ιστοσελίδες τους, απέστειλε σήμερα, επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο, με την οποία τον ενημερώνει για την απόφασή του να του χορηγήσει την αλβανική ιθαγένεια.
weekinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: