Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Ανοίγει το επάγγελμα του φαρμακοποιού η κυβέρνηση με νέα τροπολογία

Ανοίγει το επάγγελμα του φαρμακοποιού σύμφωνα με όσα προβλέπει η νέα τροπολογία του υπουργείου Υγείας, βάσει της οποίας θα χορηγείται άδεια φαρμακοποιού ακόμα και φυσικά πρόσωπα τα οποία δεν έχουν αυτή την ιδιότητα. Βάσει της νέας τροπολογίας θα χορηγείται άδεια φαρμακοποιού σε φυσικά πρόσωπα που έχουν την ιδιότητα του φαρμακοποιού, σε φυσικά πρόσωπα που δεν έχουν την ιδιότητα του φαρμακοποιού και σε συνεταιρισμούς μέλη της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδας.
Έπειτα από πρόταση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις, οι περιορισμοί, η διαδικασία και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια των φαρμακείων είτε ως ατομικών επιχειρήσεων είτε ως εμπορικών εταιρειών οποιασδήποτε μορφής πλην ανωνύμου εταιρείας ενώ η άδεια θα χορηγείται με απόφαση του κατά τόπου αρμόδιου Περιφερειάρχη.
 
Ο κάτοχος της άδειας μπορεί να λειτουργήσει φαρμακείο είτε ως ατομική επιχείρηση είτε ως εμπορική εταιρεία οποιασδήποτε μορφής, πλην αυτής της ανώνυμης εταιρείας.
 
Σε συνέντευξη του ο Ανδ. Ξανθός είχε αναφέρει ότι «έχει ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσης προεδρικού διατάγματος, νομοθέτησης δηλαδή, δια του προεδρικού διατάγματος. Θα πάμε δηλαδή σε μια ρύθμιση που πιστεύουμε ότι θα είναι της έγκρισης και του ΣτΕ και άρα θα είναι υλοποιήσιμη και δεν θα κινδυνεύει να προσβληθεί από κανέναν».

 .thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: