Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Δούρου:« Εμείς προκρίναμε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και οι δήμαρχοι ήθελαν πλατείες»

Τίποτε δεν άλλαξε εν συγκρίσει με τις προηγούμενες τραγωδίες επισημαίνει, σε συνέντευξη της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στον απόηχο των εργασιών του περιφερειακού-αναπτυξιακού συνεδρίου, η Ρένα Δούρου εστιάζοντας στη νοοτροπία ορισμένων αιρετών .

Όπως καταγγέλλει η περιφερειάρχης Αττικής, από το 2012 εκκρεμεί η εκπόνηση Σχεδίου Αντιμετώπισης πλημμυρικού κινδύνου, σύμφωνα με σχετική Κοινοτική Οδηγία του 2007. Αλλά όμως, «οι κυβερνώντες τότε, επειδή δεν αφορούσε περικοπή μισθών και συντάξεων, αγνόησαν την Οδηγία»…
Η Ρένα Δούρου, αποκαλύπτει μάλιστα στη συνέντευξή της στο Πρακτορείο, ότι «δεν είναι λίγες οι φορές, που συγκρουστήκαμε με δημάρχους και δημοτικές αρχές που μας ζητούσαν αναπλάσεις πλατειών, ενώ εμείς προκρίναμε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας. Βλέπετε να αντιπλημμυρικά δεν εγκαινιάζονται, όπως οι πλατείες ...», σχολιάζει και ζητά fast track διαδικασίες, που θα επιταχύνουν τις αδειοδοτήσεις, τις δημοπρατήσεις, τις απαλλοτριώσεις.
Αλλά δεν εντοπίζεται μόνο στο θέμα αυτό η ευθύνη της Πολιτείας, τόνισε η κ. Δούρου ενώ άφησε αιχμές για «νόμιμες αυθαιρεσίες» στους δήμους και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, πως αν δεν μπει τέλος στο φαινόμενο αυτό, «θα συνεχίσουμε να μετράμε τραγωδίες, θύματα και απώλεια περιουσιών, σε ένα γαϊτανάκι ανεύθυνων–υπεύθυνων».
Ερωτηθείσα από το Πρακτορείο για το σχεδιασμό της Περιφέρειας Αττικής στο πρόβλημα των απορριμμάτων, η κ. Δούρου διαμηνύει: «Δεν μπορεί να συνεχίζεται η ντροπή να θάβουμε περίπου το 80% των απορριμμάτων στη χωματερή της Φυλής, τα ψέματα τελείωσαν».
koutipandoras.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: