Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Εννιά υποψήφιοι για την προεδρία της Κύπρου

Σε εννιά ανέρχονται τελικά οι υποψήφιοι για την προεδρία της Κύπρου αφού εκτός από τους τέσσερεις βασικούς διεκδικητές διεκδικούν τον προεδρικό θώκο και άλλοι πέντε. Οι υποψηφιότητες θα κατατεθούν αύριο, Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία» στη Λευκωσία.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών της μεγαλόνησου το πρόγραμμα υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Προεδρικές Εκλογές του 2018 έχει ως ακολούθως:
Πρώτος καταθέτει την υποψηφιότητά του ο Χάρης Αριστείδου στις 9 το πρωί, ακολουθεί στις 9.30 ο Χριστάκης Καπηλιώτης και στις 9.45 ο Ανδρέας Ευστρατίου. Στις 10 το πρωί αναμένεται να καταθέσει την υποψηφιότητά του ο Μιχάλης Μηνάς και ακολουθεί στις 10.15 ο Χρίστος Χρίστου, υποψήφιος του ακροδεξιού ΕΛΑΜ
Ο Σταύρος Μαλάς καταθέτει την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Δημοκρατίας, στις 10.30, ο Νικόλας Παπαδόπουλος στις 11 το πρωί και ένα τέταρτο μετά, στις 11.15, ο Γιώργος Λιλλήκας. Ο πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος διεκδικεί επανεκλογή, καταθέτει την υποψηφιότητά του στις 11.45.
Στο μεταξύ, ο Νίκος Αναστασιάδης έδωσε στη δημοσιότητα το πρόγραμμα διακυβέρνησης του που αριθμεί 140 σελίδες και περιγράφει τους βασικούς πυλώνες της.
Αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν ακόμη σοβαρά προβλήματα που αναζητούν λύσεις, ο πρόεδρος της κυπριακής Δημοκρατίας ζητεί ανανέωση της λαϊκής εντολής, διεκδικώντας μια δεύτερη και τελευταία θητεία, προκειμένου «να ολοκληρώσει το έργο που έχει ξεκινήσει για την Κύπρο της νέας εποχής».

Επικοινωνία Αναστασιάδη-Χαρίρι

Οι περιφερειακές εξελίξεις και η πιθανότητα πραγματοποίησης τριμερούς συνόδου Κύπρου - Ελλάδας και Λιβάνου ήταν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε την Πέμπτη ο πρόεδρος Αναστασιάδης με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου Σαάντ Χαρίρι.
Όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ, η τριμερής συνάντηση πιθανόν να πραγματοποιηθεί μετά τις προεδρικές εκλογές στην Κύπρο. Επίσης, οι δύο άνδρες αντάλλαξαν ευχές για το νέο έτος.

 efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: