Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Εξάρθρωση συμμορίας που διακινούσε ναρκωτικά σε σχολεία

Οργανωμένο κύκλωμα προμήθειας, αποθήκευσης και εμπορίας μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, που είχε «εισβάλει» σε σχολεία, εξασφαλίζοντας πελάτες και βαποράκια ανάμεσα σε μαθητές και πολλούς ανηλίκους, εξαρθρώθηκε από την Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, μετά από πολύμηνες έρευνες και παρακολουθήσεις.
Η εγκληματική οργάνωση λειτουργούσε με τη μορφή δικτύου και αποτελείτο από τέσσερις διαφορετικές ομάδες. Τα μέλη του κυκλώματος διακινούσαν, κυρίως κοκαίνη, κατεργασμένη και ακατέργαστη κάνναβη, καθώς και ναρκωτικά χάπια, που προωθούσαν σε χρήστες σε δημόσιους χώρους (πλατείες, πάρκα), σε όλη την Αττική.
Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, το διήμερο 19 και 20 Δεκεμβρίου, σε περιοχές της Δυτικής, Βορειανατολικής Αττικής και της Αθήνας συνελήφθησαν συνολικά 15 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, επτά Έλληνες και οκτώ αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας από 16 έως 32 ετών. Στην κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, που σχηματίστηκε σε βάρος τους, περιλαμβάνονται και οκτώ, επιπλέον, μέλη της οργάνωσης, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.
Επιπλέον, στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν τρεις γονείς, δύο Έλληνες και ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων και δύο ακόμα άτομα, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών για προσωπική χρήση.
Οι περιοχές που δραστηριοποιούνταν οι τέσσερις ομάδες του δικτύου εντοπίζονται στη Δυτική Αττική, όπως στις Αχαρνές, τους Άγιους Αναργύρους, τα Άνω Λιόσια, σε περιοχές της Βορειανατολικής Αττικής, όπως στη Νέα Φιλαδέλφεια, τη Νέα Χαλκηδόνα, το Νέο Ηράκλειο, καθώς και σε περιοχές του κέντρου των Αθηνών, όπως στον Άγιο Παντελεήμονα, την Κυψέλη, τα Πατήσια, τον Κολωνό, τα Σεπόλια, το Γκάζι, άλλα και σε άλλες περιοχές της Αττικής, όπως στη Γλυφάδα.
Για την προώθηση των ναρκωτικών χρησιμοποιούσαν ως βαποράκια χρήστες ναρκωτικών με αντάλλαγμα την δόση τους. Όπως έγινε γνωστό από την Ασφάλεια, ορισμένα από τα μέλη της οργάνωσης είχαν αναπτύξει παράλληλα και δίκτυο πελατών-μαθητών σε σχολικά συγκροτήματα, κυρίως σε περιοχές της Δυτικής και Βορειανατολικής Αττικής, με σκοπό την περαιτέρω διάθεση ναρκωτικών ουσιών σε ανήλικους. Από την μέχρι τώρα έρευνα μάλιστα, έχει διαπιστωθεί πλήθος ανηλίκων στο πελατολόγιό τους.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
·         1.785 γραμμάρια κάνναβης,
·         26 γραμμάρια κοκαΐνης,
·         31 γραμμάρια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης,
·         51 ναρκωτικά δισκία,
·         35 κινητά τηλέφωνα,
·         το χρηματικό ποσό των 14.040 ευρώ,
·         2 ΙΧΕ αυτοκίνητα,
·         2 πιστόλια και 3 φυσίγγια των 7,62mm,
·         3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και 9 τρίφτες κάνναβης,
·         550 σακουλάκια αποθήκευσης ναρκωτικών,
·         8 μαχαίρια πολεμικού τύπου και σιδερογροθιά,
·         ιδιόχειρες σημειώσεις με αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών,
·         διάφορα σήματα της ΕΛΑΣ και εθνόσημο.

Ο ι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση.
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: