Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

SKAI HABER… και λοιποί «χατζηαβάτηδες»

Μέχρι που μπορεί να φτάσει το σύστημα Κυριάκου Μητσοτάκη - Διαπλοκής; Η απάντηση είναι: the limit is the sky, που λεν και στο χωριό μου. Αφού λοιπόν στο ΣΚΑΙ την προηγούμενη της επίσκεψης Ερντογάν, είχε φιλοτεχνήσει το ηγετικό προφίλ του «Σουλτάνου», την επομένη προσπάθησαν να πείσουν για το φιάσκο της Ελληνικής κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τι και αν όλα τα ξένα ενημέρωσης, ευρωπαίοι αξιωματούχοι, Γερμανία και ΗΠΑ έβαλαν τον Τούρκο πρόεδρο στη θέση του;
Τι και αν ο Πρωθυπουργός, κατά κοινή ομολογία, δεν άφησε ούτε μία από τις προκλήσεις του Ερντογάν, αναπάντητη;
Τι και αν, ούτε τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ της Τουρκίας έριξαν τους τόνους της επίσκεψης;
Τίποτα από αυτά δεν έχει σημασία. Η διαπλοκή, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δημιούργησαν για άλλη μια φορά τη δική τους πραγματικότητα. Δε δίστασαν να φτιάξουν ατμόσφαιρα πλήρους παράδοσης της χώρας στις ορέξεις του Ερντογάν.
Αν άκουγες ΣΚΑΙ χθες το απόγευμα, θα έμενες με την εντύπωση πως οι γυναίκες είχαν ήδη φύγει σκλάβες στα χαρέμια της Ανατολής, τα παιδιά είχαν γίνει γενίτσαροι και οι άντρες ξήλωναν τις τουαλέτες για να τοποθετήσουν τούρκικες.
Αν στο Φάληρο το είχαν σκεφτεί λίγο καλύτερα θα είχαν αποκλειστική είδηση πως μακρινός πρόγονος του Τσίπρα, ήταν αυτός που είχε ανοίξει την Κερκόπορτα το 1453 για να αλώσει ο στρατός του Μωάμεθ, την Πόλη. Και αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης θα μπορούσε να το επιβεβαιώσει.
Α, βγήκε και η Φώφη του ΠΑΣΟΚ να μας ενημερώσει πόσο «φιάσκο και ναυάγιο» ήταν η επίσκεψη Ερντογάν. Το ΠΑΣΟΚ ντε… των Ιμίων, του Οτσαλάν, του «Σχεδίου Ανάν» και του ζεϊμπέκικου του ΓΑΠ.
ΥΓ2. Παρακάτω ο ορισμός του "Χατζηαβάτη" όπως δίνεται από το Μουσείο του Ευγένιου Σπαθάρη: Παμπόνηρος, αδύνατος, δειλός, κόλακας και γαλίφος, κυρίως απέναντι στους ισχυρούς. Προσποιείται τον μισοκακόμοιρο ενώ ο νους του δουλεύει και ειδικά στις βρωμοδουλειές. Από την άλλη πλευρά, εκπροσωπεί τον τύπο του βιοπαλαιστή αστού. Το επάγγελμά του είναι τελάλης, μεσίτης και ταχυδρόμος που εκτελεί παραγγελίες του μπέη και του πασά. Ωστόσο είναι ευγενικός, αξιοπρεπής και αξιόπιστος. Οικογενειάρχης, αν και δεν παρουσιάζεται αυτό ποτέ στη σκηνή, είναι πιο μορφωμένος κοινωνικά από τον Καραγκιόζη και γνωρίζοντας καλύτερα τον κόσμο προσπαθεί πάντα να διορθώνει τον φίλο του ή να τον δασκαλεύει. 

Σας θυμίζει κάτι;
Κωνσταντίνος Ταχτσίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: