Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Σύλληψη του πρώην προέδρου του ΟΑΣΘ για χρέη στον ΕΦΚΑ

Στη σύλληψη του πρώην προέδρου του ΟΑΣΘ, Χρήστου Στεφανίδη, με την κατηγορία της μη έγκαιρης καταβολής εργοδοτικών και εργατικών εισφορών προς τον ΕΦΚΑ ύψους σχεδόν 2,5 εκατ. ευρώ, τρεις μήνες μετά τον διορισμό νέας διοίκησης στον υπό εκκαθάριση οργανισμό μεταφορών. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης συνέλαβε τη Δευτέρα τον πρώην πρόεδρο του ΟΑΣΘ, με την κατηγορία της μη έγκαιρης καταβολής εργοδοτικών και εργατικών εισφορών προς τον ΕΦΚΑ, ύψους 2.349.409,33 ευρώ.
Όπως αναφέρεται, το ποσό φαίνεται να συνδέεται με εισφορές τους Φεβρουαρίου του 2017, ενώ αφού οδηγήθηκε στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, αφέθηκε ελεύθερος.
 
Σημειώνεται πάντως πως, σύμφωνα με πληροφορίες του News247, τα χρέη του οργανισμού από την κακοδιαχείριση είναι πολύ περισσότερα από τις εισφορές του περασμένου Φεβρουαρίου, γεγονός που σημαίνει πως θα υπάρχουν αντίστοιχες εξελίξεις το επόμενο διάστημα.
 

«Φταίει το ΙΚΑ»

 
Ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ, μετά τη σύλληψη και την απελευθέρωσή του από τις αστυνομικές αρχές, προχώρησε σε δήλωση, στην οποία υποστηρίζει πως έχει καταβάλλει τα μισά από τα χρέη, και πως οδηγήθηκε στο αυτόφωρο ενώ έχει ζητήσει ένσταση από το ΙΚΑ.
 
«Η ημερομηνία που ζητήσαμε από το ΙΚΑ για ένσταση δεν έχει προσδιοριστεί και παρά το γεγονός ότι πληρώθηκε το 50% των χρεών οδηγήθηκα στο αυτόφωρο» δήλωσε στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού Πρακτορείου ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης.
 
Ο Χρ. Στεφανίδης δήλωσε ότι «οι εισφορές προς το ΙΚΑ αφορούσαν στον Φεβρουάριο του 2017, και σύμφωνα με το νόμο πλήρωσα το 50% και εκκρεμούσε ημερομηνία ένστασης προς το ΙΚΑ και οδηγήθηκα στον εισαγγελέα, είχα ζητήσει να συζητηθεί η ημερομηνία για την ένσταση για να εξηγήσω γιατί δεν μπορώ να πληρώσω το ποσό», ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, έχει οριστεί τακτική δικάσιμος για 25 Ιουνίου του 2018.
 thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: