Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Γιατί δεν πρέπει να κρατάς τους αφρώδεις οίνους στο ψυγείο

Κανείς δεν μπορεί να πει όχι σε ένα ποτήρι Prosecco ή σαμπάνια ή κάποιο άλλο αφρώδες κρασί. Χάρη στη γλυκιά και γαργαλιστική τους γεύση κάνουν ακόμα πιο ευχάριστες τις συναντήσεις με φίλους ή τα χαλαρά βράδια στο σπίτι με το σύντροφό σας. Και, ιδανικά, όταν το απολαμβάνετε κρύα.
Είναι ωραίο να έχετε πάντα ένα μπουκάλι στο ψυγείο, ακόμα και για τις αναπάντεχες επισκέψεις. Δεν είναι όμως σωστό αν θέλετε να διατηρήσετε αναλλοίωτη την ποιότητα του.
Όπως αποδεικνύεται, το ψυγείο είναι το τελευταίο μέρος που πρέπει να φυλάσσετε τα αφρώδη κρασιά και ειδικά για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
Σύμφωνα με την οινοπαραγωγό Marie-Christine Osselin η χαμηλή θερμοκρασία του ψυγείου αλλοιώνει τη γεύση του αφρώδους κρασιού.
«Αν σχεδιάζετε να απολαύσετε το αφρώδες κρασί σας εντός 3- 4 ημερών από την αγορά του, μπορείτε να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο. Αν όμως σκοπεύετε να το καταναλώσετε μετά από κάποιες εβδομάδες, είναι καλύτερο να το φυλάξετε σε κάποιο ντουλάπι ή σε ένα άλλο σκιερό μέρος μέχρι να έρθει η στιγμή να το πιείτε», υποστηρίζει η ειδικός.
Όπως εξηγεί ο φελλός μπορεί να στεγνώσει λόγω έλλειψης των απαραίτητων επιπέδων υγρασίας. «Καθώς ο φελλός στεγνώνει, το ποτό οξειδώνεται και χάνει την υφή και τα αρώματά του».
Τώρα που ξέρουμε, στην υγειά μας λοιπόν!

parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: