Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Ένταση και χημικά μεταξύ ΜΑΤ και φοιτητών στο Ζάππειο

Ένταση μεταξύ φοιτητών και δυνάμεων των ΜΑΤ προκλήθηκε έξω από το Ζάππειο Μέγαρο, στο κέντρο της Αθήνας, όπου διεξάγεται η Σύνοδος των Πρυτάνεων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Φοιτητές με πανό και συνθήματα εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο νόμο Γαβρόγλου, με τον οποίο συγχωνεύονται αρκετές σχολές. Όταν πλησίασαν πολύ στα αστυνομικά οχήματα, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών, προκειμένου να τους απωθήσουν.

Νεολαία ΑΝΕΛ: Εγκληματική επίθεση εναντίον φοιτητών



Εγκληματικές επιθέσεις, όπως η χθεσινοβραδινή εναντίον φοιτητών του πανεπιστημίου Αθηνών, από τις γνωστές ομάδες των γνωστών αγνώστων κουκουλοφόρων, έχουν απέναντί τους όχι μόνο το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας, αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νεολαία των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Προσθέτει πως «η ύπουλη όσο και κατευθυνόμενη δράση τέτοιων ομάδων δεν είναι μόνο καταδικαστέα, αλλά αποδεικνύει και το βρώμικο ρόλο που αυτές επιτελούν».

Λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα φοιτητές δέχθηκαν επίθεση από 15 άτομα, που φορούσαν κράνη και κρατούσαν στυλιάρια, σε εκδήλωση του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, σε κτήριο που βρίσκεται επί της Ακαδημίας.

Οι δράστες χτύπησαν άγρια φοιτητές, με αποτέλεσμα τέσσερις εξ' αυτών να διακομιστούν με ασθενοφόρα στον Ευαγγελισμό, ενώ προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στο κτηριο.

Στη συνέχεια πήραν ένα κουτί με χρήματα που είχαν συγκεντρώσει φοιτητές στην εκδήλωση και τράπηκαν σε φυγή.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.
thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: