Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Σκληρή απάντηση του Υπ. Δικαιοσύνης, στον διαχρονικό, Αντ. Αραβαντινό

Μάλλον δεν ήταν τυχαία η εμφάνιση του διαχρονικού σωφρονιστικού συνδικαλιστή στον ΣΚΑΪ, μετά τις αποκαλύψεις για το εγκληματικό κύκλωμα που δρούσε σχεδόν ανενόχλητα στις Φυλακές Κορυδαλλού. Ο κ. Αραβαντινός προέβη σε καταγγελίες, αποδίδοντας όπως πάντα (από το 1995) τις ευθύνες αποκλειστικά στο αρμόδιο υπουργείο

 Μόλις μία ημέρα μετά τις ανακοινώσεις για την εξάρθρωση του κυκλώματος, ο κ. Αραβαντινός εμφανίστηκε στον ΣΚΑΪ και μίλησε για αρπαγές κρατουμένων έναντι λύτρων κ.ά. Το προεδρείο της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών, το τελευταίο διάστημα, προχωρά σε καταγγελίες και ανακοινώσεις ωσάν να είναι απλοί παρατηρητές της λειτουργίας των φυλακών κι όχι ένας από τους ζωτικούς «αδένες» των ιδρυμάτων.

Αμέσως μετά τις καταγγελίες στο κανάλι, ο βουλευτής της ΔΗΣΥ, Θ. Παπαθεοδώρου, κάλεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης να πάρει θέση: «Ιδίως αυτά τα περί αρπαγής χρειάζονται μία απάντηση. Οταν γίνεται δημόσια μέσα από τηλεοπτικό σταθμό μάς νοιάζουν τα γεγονότα, η διάψευσή τους ή η επιβεβαίωσή τους και η αντιμετώπισή τους».

Από την πλευρά του ο υπουργός Μ. Καλογήρου, επικαλούμενος πλέον τη βαριά δικογραφία που έχει διαβιβάσει η ΕΛ.ΑΣ. στη Δικαιοσύνη για την αποκάλυψη και την εξάρθρωση του κυκλώματος εντός και εκτός των φυλακών -που μοιάζει να μην έχει καθόλου «συγκινήσει» την αντιπολίτευση όσο αυτά που ειπώθηκαν στον ΣΚΑΪ- δήλωσε ότι έχουν γνώση οι φύλακες και συνέστησε σε όλους, αντί να καλλιεργούν εντυπώσεις, να απευθύνονται και να διαβιβάζουν όσα στοιχεία έχουν στις αρμόδιες εισαγγελικές και δικαστικές Αρχές που έχουν επιληφθεί της συγκεκριμένης υπόθεσης.
«Οι καταγγελίες αυτές δεν πρέπει να περπατούν στην γκρίζα περιοχή. Πρέπει να είναι άσπρη. Να μη διατυπωθούν με επικοινωνιακό τρόπο για δημιουργία εντυπώσεων. Υπάρχουν τρόποι να γίνει αυτό και με σαφήνεια και με ασφάλεια».
Η σημερινή κυβέρνηση, με σειρά μέτρων που αφορούν και τους φύλακες, προσπαθεί να αμβλύνει τις ανισότητες, να ανακουφίσει τους ευάλωτους κρατούμενους και να σπάσει στεγανά και αποστήματα. Παραμένει, όμως, ανεξήγητο γιατί όλες αυτές οι προσπάθειες δέχονται σφοδρές επιθέσεις από μια μερίδα σωφρονιστικών υπαλλήλων.
 .efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: