Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

WWF: «Στο έλεος των πετρελαϊκών συμφερόντων η Κρήτη» με υπογραφή Σταθάκη

Έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση να εγκαταλείψει οριστικά τα σχέδια για εξόρυξη υδρογονανθράκων στη χώρας μας απευθύνει η WWF Ελλάς, προειδοποιόντας πως η υπουργική απόφαση περιβαλλοντικής έγκρισης που υπέγραψε την Τρίτη ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, συνιστά «μία κακογραμμένη συρραφή κοινοτοπιών, δίχως επιστημονική τεκμηρίωση, με προβλήματα, τόσο ως προς το τυπικό, όσο και ως προς το ουσιαστικό περιεχόμενο της περιβαλλοντικής προστασίας».

Παράλληλα, καλεί όλους τους πολίτες να ενημερωθούν για το θέμα και να ενώσουν τις δυνάμεις τους με το WWF, διεκδικώντας θάλασσες ζωντανές, χωρίς εξορύξεις. Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη, υπεγράφη η υπουργική απόφαση για την περιβαλλοντική έγκριση του προγράμματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές Δυτικά και Νοτιοδυτικά της Κρήτης. Κατόπιν αυτού, αναμένεται η υποβολή των συμβάσεων για έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο, η υπογραφή τους και η κατάθεση των κειμένων στη Βουλή για κύρωση. 

Στην ανακοίνωσή της, η WWF Ελλάς κάνει λόγο για μία τελειώς αδιαφανή διαδικασία, καταγγέλλοντας πως οι πετρελαϊκές εταιρείες «θα ελέγχουν τον εαυτό τους, καθώς σε αυτές εκχωρείται ουσιαστικά η ευθύνη προστασίας του περιβάλλοντος για το σύνολο του προγράμματος έρευνας και εξόρυξης».

.thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: