Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

Ο Mr Novartis, τρεις σάκοι µε το 1 εκατ. και μια περίεργη ληστεία

Πρωταγωνιστής σε μία ακόμη περίεργη υπόθεση είναι ο Mr NovartisΚωνσταντίνος Φρουζής, μια υπόθεση που θυμίζει σενάριο κινηματογραφικής ταινίας καθώς περιλαμβάνει μια γνωστή επιχειρηματική οικογένεια, τρεις σάκοι με 1 εκατ. ευρώ, μια κλοπή και πολλές ανταλλαγές εξωδίκων.


Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Έθνος», έναν χρόνο πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο της φαρµακοβιοµηχανίας, τον Ιανουάριο του 2017, ο Κωνσταντίνος Φρουζής και η ξαδέλφη του ιδιοκτήτη του γνωστού εστιατορίου στο Κoλωνάκι είχαν αφήσει στον εν λόγω κατάστημα τρεις σάκους με 1 εκατ. ευρώ για να τους τα φυλάξουν για 4 μέρες. Τα 900.000 ευρώ φέρονται να ανήκαν στον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Novartis και τα υπόλοιπα στην ξαδέρφη της οικογένειας. Πριν γυρίσουν όμως από το ταξίδι στο οποίο βρίσκονταν, μέλος της επιχειρηµατικής οικογένειας φέρεται να τηλεφώνησε στην ξαδέρφη, ανακοινώνοντάς της ότι έγινε ληστεία στο κατάστηµα και αφαιρέθηκαν µόνο οι σάκοι µε τα χρήµατα που τους είχαν παραδώσει προς φύλαξη.

Αυτό ξεκίνησε μια ιστορία με ανταλλαγή εξωδίκων, με την πλευρά Φρουζή να κάνει λόγο για σκηνοθετηµένο σχέδιο που σκοπό είχε την υπεξαίρεση των χρηµάτων και την επιχειρηματική οικογένεια να τους κατηγορεί για εκβιασμό, υποστηρίζοντας πως η ληστεία είχε στηθεί από την πλευρά Φρουζή και σκοπό είχε να αποσπάσει από αυτούς επιπλέον χρήματα. Σύμφωνα με την πλευρά τους μάλιστα δέχτηκαν απειλές από τον δικηγόρο του Mr novartis ότι σε περίπτωση που δεν επέστρεφαν τα χρήματα θα δυσφημίζονταν τα εστιατόριά τους.
 Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το περιεχόµενο αυτής της µήνυσης έγινε αντικείµενο αγωγής για συκοφαντική δυσφήµηση, µε την πλευρά Φρουζή να ζητά 600.000 ευρώ ως χρηµατική ικανοποίηση.
Η δικαστική µάχη µεταξύ των δύο πλευρών, σχετικά µε την αγωγή για συκοφαντική δυσφήµηση, αναµένεται να δοθεί στα τέλη Μαρτίου στο Πρωτοδικείο της Αθήνας.
Αξίζει, ωστόσο, να αναρωτηθεί κανείς τι δουλειά είχε 1 εκατ. ευρώ κρυμμένο μέσα σε σάκους κι όχι σε κάποια τράπεζα;
 tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: