Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Υπόκλιση και σεβασμός στη Μάγδα Φύσσα

Οι φορές που μας έκαναν να βρισκόμαστε στο πλευρό της Μάγδας Φύσσα. Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη σε εκείνη. Με αφορμή τη χθεσινή συνέντευξη της Μάγδας Φύσσα, στην εκπομπή της ΕΡΤ Focus με τον Π. Χαρίτο, ας θυμηθούμε μερικές στιγμές που αυτή η γυναίκα συγκλόνισε , συγκίνησε και δικαίως κατάφερε να θεωρείται σύμβολο της μαχητικότητας και του αντιφασιστικού αγώνα.


Είδε τον γιο της, τον Παύλο Φύσσα, νεκρό σε ηλικία 34 ετών από μέλος της Χρυσής Αυγής, τον Γιώργο Ρουπακιά, στις 18 Σεπτέμβρη 2013. Ο τρόπος; Επαγγελματικό χτύπημα με μαχαίρι στην καρδιά. Ένα κανάλι, ο ΣΚΑΙ συγκεκριμένα, παρουσίασε την δολοφονία ως αποτέλεσμα "διαφωνίας για το ποδόσφαιρο".
Χαρακτηρίστηκε ως "τραμπούκος" από τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο κατά τη διάρκεια της εκπομπής του, τον Νοέμβριο του 2015, επειδή κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής, μετά την κατάθεσή της, η Μάγδα Φύσσα εν βρασμώ ψυχής εκσφενδόνισε ένα άδειο πλαστικό μπουκάλιπρος την πλευρά του κατηγορουμένου.

Στη συνέχεια ο Μπογδάνος πρόσθεσε, "Ο Ρουπακιάς, σε τελείως ανθρώπινο επίπεδο αυτός ο άνθρωπος πρέπει να είναι ράκος. Δεν αντιδρά πια." Αναφέρεται στον Ρουπακιά. Τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα!
Τη θαυμάσαμε στις 20 Οκτωβρίου 2017, όταν πρωτοστάτησε σε κινητοποίηση ενάντια στα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, άλλα και τον Σεπτέμβριο του 2018, έτος μνήμης 5 χρόνων από τη δολοφονία του γιου της. Η μάνα του Παύλου Φύσσα, το σύμβολο της μητέρας όλων μας, βρισκόταν στην κεφαλή της πορείας.
Άκουσε μέλος της Χρυσής Αυγής ,στις 14 Φεβρουαρίου 2017 κατά τη δίκη στο Εφετείο, να της φωνάζει χωρίς ίχνος μετάνοιας, με την υποστήριξη των υπολοίπων " Πού είναι ο Παύλος σου τώρα;".
Συγκίνηση και ανατριχίλα προκαλούν τα λόγια της όταν εκμυστηρεύτηκε σε συνέντευξη ότι την ημέρα δολοφονίας , πριν ο Παύλος φύγει από το σπίτι, συμφώνησαν να βρεθούν την επόμενη το πρωί και να πιουν το καθιερωμένο τους καφέ.
"Το παιδί μου δεν μου ξαναμίλησε. Δεν ήπιαμε ποτέ τον καφέ".
"Μου λείπει η πόρτα να ανοίγει, τα βήματά του, η αγκαλιά του, το γέλιο του, τα πάντα του, ακόμη και τα νεύρα του", προσθέτει στη χθεσινή της συνέντευξη.
Υπόκλιση και σεβασμός στο μεγαλείο της ψυχής αυτής της γυναίκας. Η Μέρα είναι αφιερωμένη σε εκείνη.
Κατερίνα Φασσέα
 news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: