Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Συμαχία για την Περιφέρεια

Συγκροτήθηκε η Περιφερειακή παράταξη 
”Οικολογική Συμμαχία για την Αττική ” με επικεφαλής όσους συμμετέχουν (και όχι αυτόν που αποφάσισε η ηγεσία κάποιου κόμματος) Ποιοι είμαστε. Γιατί κατεβαίνουμε. Τι θα κάνουμε αν εκλεγούμε;
Το περιβάλλον της Αττικής, η Αττική φύση, το αττικό τοπίο, ο ιερός αυτός τόπος που γέννησε ιδέες και μνημεία κακοποιείται συστηματικά εδώ και πολλές δεκαετίες. Η ρύπανση απειλεί τα χώματα τούτα, τον αέρα, τα νερά της Αττικής γης.
Η προστασία των ζωτικών στοιχείων της γης αυτής είναι υπόθεση των πολιτών.
ΠΟΙΟΙ είμαστε
Είμαστε πολίτες προερχόμενοι από τον πολύχρωμο οικολογικό χώρο. Τον χώρο των κινημάτων για την προστασία της φύσης, την ζωοφιλία, την φυσιολατρεια, την ποδηλασία, των δικαιωμάτων των πεζών, των αναπήρων, της κοινωνικής οικονομίας, του ελεύθερου λογισμικού, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των τεχνών, της εκπαίδευσης, των ΛΟΑΤΚΙ.
ΓΙΑΤΊ κατεβαίνουμε στις εκλογές
Για να δώσουμε φωνή σε εκείνες τις οντότητες της Αττικής γης που δεν έχουν ακόμη φωνή στο περιφερειακό συμβούλιο, η ούτε καν ψήφο στις εκλογές, όπως τα στοιχεία της φύσης, τα μνημεία, τα ζώα, πολλοί ανάπηροι, και άνθρωποι που διαβιουν στην Αττική σήμερα χωρίς διακρίσεις.
ΑΝ εκλεγούμε
Θα εργαστούμε για την απεξάρτηση της αιρετής Περιφέρειας από τον κρατικό πατερναλισμό για να παραχθούν περιφερειακές πολιτικές. 
Θα καταθέσουμε προτάσεις εφαρμόσιμες.
Θα στηρίξουμε πολιτικές και όχι ιδιοτελείς επιδιώξεις. 
Θα συνεργαστούμε με τα κινήματα πολιτών έξω από το περιφερειακό συμβούλιο. 
Θα συνεργαστούμε με όσες δυνάμεις του συμβουλίου εργάζονται προς την ίδια κατεύθυνση. 
Θα εφαρμόσουμε την αρχή της εναλλαγής. Κάθε αιρετός μας, θα συνοδεύεται από τον αντικαταστάτη του, μέχρι να αντικατασταθεί.
periferiaki@googlegroups.com


Δεν υπάρχουν σχόλια: