Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

Ποιοι υποδύονται τους Έλληνες πολιτικούς στην ταινία του Κώστα Γαβρά

Μετά από μεγάλη αναζήτηση ο Κώστας Γαβράς κατέληξε στους πρωταγωνιστές της νέας του ταινίας «Ενήλικοι στο δωμάτιο» της οποίας τα γυρίσματα έχουν ήδη ξεκινήσει. Τα γυρίσματα που θα διαρκέσουν δώδεκα εβδομάδες θα γίνουν εκτός από την Αθήνα, στις Βρυξέλλες, τη Ρίγα, τη Φρανκφούρτη και το Λονδίνο

 «Η ιστορία μιας χώρας και του λαού της, παγιδευμένων σε ένα δίκτυο εξουσίας: ο φαύλος κύκλος των συναντήσεων του Eurogroup που επέβαλε τη δικτατορία της λιτότητας στην Ελλάδα. Πίσω από τις κλειστές πόρτες, παίζεται μια ανθρώπινη τραγωδία. Μια αρχαία ελληνική τραγωδία στη σύγχρονη εποχή». Αυτά είναι τα λόγια του Κώστα Γαβρά στο σημείωμα του που αναγγέλλει τα γυρίσματα της νέας του ταινίας, με θέμα την ελληνική κρίση.

Μετά από πολλές συζητήσεις και φημολογίες όπως αυτή που ήθελε τον Γιάννη Στάνκογλου να υποδύεται τον Γιάνη Βαρουφάκη, το κάστ της ταινίας φαίνεται να έχει ήδη διαμορφωθεί με Έλληνες και ξένους ηθοποιούς.  
Γράφει ο Κώστας Γαβράς στην ανακοίνωση της έναρξης των γυρισμάτων: «Να αναφέρω πρώτα τους «φιλοξενούμενούς» μας: ένα θερμό καλωσόρισμα λοιπόν στον Ούλριχ Τούκουρ, με τον οποίο συνεργάζομαι με χαρά για τέταρτη φορά, και τους Νταν Σούρμανς, Ζοσιάν Πανσόν, Ορελιάν Ρεκουάν, Βίνσεντ Νέμεθ, Κορνίλιους Ομπόνια, Χένρικ Μπιρτς, και Φραντσέσκο Ακουαρόλι. Και από την Ελλάδα: Χρήστος Λούλης, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Δημήτρης Τάρλοου, Θάνος Τοκάκης, Θέμης Πάνου και πολλοί άλλοι, συμπεριλαμβανομένης μιας ειδικής εμφάνισης της Βαλέρια Γκολίνο

.Σε προσωπικό επίπεδο, είμαι πολύ χαρούμενος που γυρίζω την ταινία εδώ στην Αθήνα, όπου και μπορώ να μιλάω ελληνικά με το εξαιρετικό μου συνεργείο, που αποτελείται από τον Γιώργο Αρβανίτη (διευθυντής φωτογραφίας), τον Σπύρο Λάσκαρη (καλλιτεχνικός διευθυντής), τον Άγη Παναγιώτου (κοστούμια) και τους δύο ταλαντούχους πρώτους βοηθούς σκηνοθέτη, Αρσένη Πολυμενόπουλο και Χρήστο Χουλιάρα και τους υπόλοιπους τεχνικούς μας.
Ο Χρήστος Λούλης θα υποδυθεί τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης τον Αλέξη Τσίπρα, ο Δημήτρης Τάρλοου τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, η Βαλέρια Γκολίνο την Δανάη Στράτου, η Βαλέρια Γκολίνο την Δανάη Στράτου, η Ζοσιάν Πινσόν την Κριστίν Λαγκαρντ, ο Ούλριχ Τουκούρ τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 
 koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: