Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Γερμανικά ΜΜΕ: Η Τρόικα αφήνει την Ελλάδα να βράσει στο ζουμί της .

Με τον άκρως δηλωτικό τίτλο:
η Τρόικα αφήνει την Ελλάδα να βράσει στο ζουμί της, σκιαγραφεί μερίδα των γερμανικών ΜΜΕ, την στασιμότητα που παρουσιάστηκε ανάμεσα στη χώρα μας και στο επιτελείο των δανειστών, για να ολοκληρωθεί ο έλεγχος.
Οπως σημειώνει το γερμανικό ειδησιογραφικό δίκτυο n-tv, «Η Ελλάδα παλεύει ακόμα με την Τρόικα για να διασφαλίσει την εκταμίευση της επόμενης δανειακής δόσης». Επισημαίνεται, δε, πως «μετά από κάποια αχτίδα ελπίδας, η χώρα αποκτά περισσότερη αυτοπεποίθηση και απορρίπτει νέες περικοπές, ενώ αμφισβητεί τις υποτιθέμενες τρύπες στον προϋπολογισμό της».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του n-tv, «η Ελλάδα θα διασφαλίσει την πολυπόθητη εκταμίευση της επόμενης δανειακής δόσης αργότερα» και υπενθυμίζεται ότι ο λόγος των διαφωνιών με την Τρόικα αφορά στο δημοσιονομικό κενό του 2014 και το πώς αυτό θα καλυφθεί.
Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt αναπαράγοντας τηλεγράφημα πρακτορείου, στο οποίο υπογραμμίζεται ότι σύμφωνα με κύκλους των Βρυξελλών οι ελεγκτές της ΕΕ και του ΔΝΤ ματαίωσαν την προγραμματισμένη επίσκεψή τους στην Αθήνα. «Η αιτιολόγηση ήταν ότι η χώρα δεν έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της. Για αυτό το λόγο θα μπορούσε επίσης να καθυστερήσει και η εκταμίευση της επόμενης δόσης».

Από την μεριά της η Die Welt αναφέρει «Οι ελεγκτές της τρόικα ακυρώνουν το ταξίδι τους». Η εφημερίδα αναφέρεται και στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας από τον οίκο Moody’s, με τίτλο: «Και η Moody’s αναβαθμίζει την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας».
Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και η Frankfurter Allgemeine Zeitung, ενώ το Der Spiegel παρατηρεί ότι "προφανώς η Ελλάδα ανακάμπτει, καθώς η Moody’s αναβάθμισε -ως τελυταία από τις τρεις μεγάλες εταιρείες αξιολόγησης- την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας".
www.iefimerida.gr
Πηγή: Deutche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια: