Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Σχεδιο πράσινη Νέμεσις

Απειλούν να δηλητηριάσουν προϊόντα των Coca – Cola και Nestle
Προκήρυξη στην οποία ανακοινώνουν ότι διαθέτουν στην κατοχή τους μεγάλο αριθμό αναψυκτικών των εταιρειών Coca – Cola και Nestle και ότι θα τα δηλητηριάσουν με υδροχλωρικό οξύ πριν τα επανατοποθετήσουν στα ράφια, έστειλε σε ενημερωτικό site και εφημερίδα  η οργάνωση FAI/IRF - Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία/ Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο - Πυρήνας Nicola και Alfredo.
Μαζί με την προκήρυξη έστειλαν ως δείγμα και ένα αναψυκτικό με υδροχλωρικό οξύ.

Η προανάκριση της υπόθεσης ανατέθηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και η ΕΛ.ΑΣ ενημέρωσε τις εταιρείες προκειμένου να προβούν στις απαραίτητες προληπτικές ενέργειες όσον αφορά στις ατομικές συσκευασίες Coca-Cola Light των 500ml σε πλαστική φιάλη, καθώς και τις ατομικές συσκευασίες Nestea Λεμόνι, Nestea Ροδάκινο και Nestea Sugar Free με γεύση Λεμόνι, όλα σε πλαστικές φιάλες των 500ml.
Παράλληλα ενημερώθηκε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων για τις όποιες περαιτέρω ενέργειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.

Προκήρυξη: «Στόχος μας είναι η οικονομική ζημιά των εταιρειών»

Στην προκήρυξη τους οι άγνωστοι αναφέρουν ότι η επανατοποθέτηση των μπουκαλιών θα ξεκινήσει 4 ημέρες μετά από την αποστολή της προκήρυξης, η ενέργεια θα διαρκέσει 10 ημέρες και δεν έχουν σαν στόχο να καταναλωθούν αυτά τα προϊόντα από ανύποπτα άτομα.
«Για 10 ημέρες θα τοποθετήσουμε συνολικά 63 πλαστικά μπουκάλια Coca Cola light των 500ml και 42 πλαστικά μπουκάλια NESTEA των 500ml, όλων των γεύσεων. Η ενέργειά μας αυτή θα λάβει χώρα στις μητροπόλεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
» Η επανατοποθέτηση θα γίνει σε όλων των ειδών τα καταστήματα που πουλάνε τα συγκεκριμένα προϊόντα. Όλα αυτά τα μπουκάλια που θα επανατοποθετηθούν περιέχουν περίπου 100ml διαλύματος υδροχλωρικού οξέος. Επιλέξαμε το υδροχλωρικό οξύ, γιατί σε αυτή την αναλογία διαπιστώσαμε, έπειτα από πειραματισμούς ότι δεν επηρεάζει καθόλου το χρώμα της COCA COLA και του NESTEA, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα καθαριστικά όπως η χλωρίνη κτλ.
» Στόχος μας είναι η πλήρης απόσυρση των συγκεκριμένων προϊόντων από τις εταιρείες για το διάστημα που κρατάει η ενέργεια μας. Καλούμε κάθε άτομο να αποφύγει πλήρως αυτά τα προϊόντα, ώστε να μη προκύψει κίνδυνος για την υγεία του. Στόχος μας είναι το οικονομικό σαμποτάζ και όχι η δηλητηρίαση οποιουδήποτε ανυποψίαστου ατόμου».
 Παράλληλα αναφέρουν ότι «αρχικά σκεφτήκαμε να προχωρήσουμε σε μία ενέργεια άμεσης δράσης εναντίον των εργοστασίων στην Ελλάδα όπου συσκευάζονται, φυλάσσονται και διακινούνται προϊόντα αυτών των πολυεθνικών. Όμως, η τοποθέτηση εμπρηστικών ή εκρηκτικών μηχανισμών δεν θα έφερνε το μέγεθος του αποτελέσματος που θα επιθυμούσαμε. Προβληματισμένοι από αυτό, αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε μια πρακτική που δεν έχει ξαναεφαρμοστεί ποτέ στον ελλαδικό χώρο.
» Η δράση μας είναι πολύμορφη και οικειοποιούμαστε όλα τα μέσα και τις τεχνικές σαμποτάζ στο πλαίσιο του αγώνα μας για την ολική απελευθέρωση. Έτσι, σκεφτήκαμε να προχωρήσουμε σε ένα πρωτότυπο σαμποτάζ που θα είχε σα πρακτικό αποτέλεσμα ένα εκβιαστικό μποϊκοτάζ προϊόντων από όλους τους καταναλωτές».
 Μαζί με την προκήρυξη έδωσαν επίσης στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο δείχνουν ακριβώς την διαδικασία που ακολούθησαν και επισημαίνουν πως «επειδή δεν είναι στόχος μας να προκληθεί κακό σε οποιοδήποτε ανύποπτο άτομο που θα κατανάλωνε τα συγκεκριμένα προϊόντα φέρνουμε προ των ευθυνών τους αυτά τα δύο ΜΜΕ για την άμεση δημοσίευση του βίντεο και ολόκληρης, χωρίς καμία λογοκρισία, της ανάληψης ευθύνης».

Η προκήρυξη στάλθηκε στο zougla.gr και στην Espresso.


Δεν υπάρχουν σχόλια: