Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Ποιοι ωφελούνται και ποιοι χάνουν από το νέο φόρο ακινήτων .

Σημαντικές είναι οι αλλαγές που προβλέπει το νέο σχέδιο νόμου για τη φορολόγηση ακινήτων για το 2014 που θα κατατεθεί την Τρίτη στη Βουλή.
Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, όπως αναφέρει η «Καθημερινή της Κυριακής» μειώνονται οι επιβαρύνσεις για τους ιδιοκτήτες ακριβών κατοικιών, σε σχέση με το ακριβό σχέδιο που είχε δημοσιοποιηθεί, ενώ ο φόρος θα είναι σε κάθε περίπτωση μικρότερος για εκείνους που κατέχουν μόνο κατοικίες σε σχέση με τους φόρους που καταβάλλονται σήμερα.
Προβλήματα ενδέχεται να αντιμετωπίσουν όσοι διαθέτουν, εκτός από κατοικίες, οικόπεδα και αγροτεμάχια δεν αποκλείεται να καταβάλουν υψηλότερους φόρους.

Προβλέπονται, ακόμα, εκπτώσεις 40-60% για κτίρια ειδικών συνθηκών (διατηρητέα και απαλλοτριωμένα), καθώς και για τα ημιτελή κτίσματα που δεν ηλεκτροδοτούνται, αλλά και για απαλλαγές με εισοδηματικά κριτήρια για τρίτεκνους, πολύτεκνους, ανέργους και ανάπηρους.
Ο φόρος μειώνεται στο ήμισυ για όσους έχουν εισοδήματα κάτω από 9.000 ευρώ, με προσαύξηση 1.000 ευρώ για τη σύζυγο και για κάθε προστατευόμενο τέκνο.
iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: