Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Αγάντα, αγάδες μου!

Η σεισάχθεια ήταν πολύ κακό πράγμα. Συνέβη σε μιαν εποχή οπού στην ελεύθερη αγορά των Αθηνών γινόταν της σκλαβιάς το κάγκελο. Ανθρωποι, μάλιστα πολίτες, έχαναν από τα χρέη τα σπίτια τους, την ελευθερία τους, τα μυαλά τους, ώσπου ήρθε αυτή η απόσειση των βαρών κι ανέκοψε αυτήν την ευγενική διαδικασία της κατασκλάβωσης στους πλούσιους ευγενείς δήμων, φυλών, φύλων, οικογενειών, ανθρώπων, ζώων και κτισμάτων.
Πολύ κακό πράγμα η σεισάχθεια, λέγεται ότι ήταν μια από τις βασικές αιτίες που οδήγησαν στην άνθηση της Αθηναϊκής δημοκρατίας αργότερα - είναι ώρα τώρα που εκφυλίζονται και μαραίνονται οι αστικές δημοκρατίες, εμείς να μιλάμε για άνθηση μέσω της απόσεισης ιδιωτικών και δημόσιων χρεών;
Xo τσι μινχ ανασαίνω με μαγκάλι με μαγκάλι και να πιαστεί πάραυτα, να οδηγηθεί στους Εντεκα για κώνειο και λωτό, όποιος δημεγέρτης μιλάει:

α) για Σεισάχθεια στα ιδιωτικά χρέη.

β) για εξέταση του δημοσίου χρέους κατά το τυχόν επαχθές, ειδεχθές δόλιον και ανίερο.

γ) για διεκδίκηση των Πολεμικών Επανορθώσεων και του Κατοχικού Δανείου.

Οποιος μετέρχεται στον πολιτικό λόγο αυτό το πακέτο να τον μπουκώνουν λωτό ώσπου να ξεχάσει και να τον ποτίζουν κώνειο ώσπου να σκάσει, τώρα που, καθώς λέει ο κ. Σαμαράς, «σπάμε τις αλυσίδες» (με τις οποίες σας δέσαμε), τώρα που «δίνουμε τη μάχη για τους άνεργους, τους φτωχούς, τους μικρομεσαίους»! Γεια σου, Αντώνιε Σαγματοποιέ, υπερέβης και τον Κλέωνα τον Βυρσοδέψη, δόξα και τιμή για την πόλη της Πολλιάδος, εμπρός τα χριστιανόπουλα με γέλιο και χαρά, ψήφισμα να φέρουμε στην αγορά, σε πολύ ωραία ελληνικά: «είναι πλέον αισιόδοξος για την οικονομία μας ο Μπενύτο!» Χο τσι μινχ ανασαίνω με μαγκάλι με μαγκάλι.
Ομως, ω σύντροφοι άνδρες Αθηναίοι (άντε και Σπαρτιάτες, Μακεδόνες και Θηβαίοι), αφού καθαρίσαμε με την ύπουλη και μπολσεβίκικη Σεισάχθεια, να καθαρίσουμε και με την ελαφρόμυαλη και ονειροπαρμένη Κάθαρση.

Την ώρα που σε πολλές πλατείες των πόλεων γίνεται της μουρλής για δυο σακούλες πατάτες και δυο τσάντες πορτοκάλια, την ίδια ώρα που ορισμένες τράπεζες αυξάνουν τις αμοιβές των στελεχών τους, υπάρχουν πολλοί κολλημένοι συμπολίτες μας που πιστεύουν ότι αν δεν επέλθη η κάθαρση, ουδέν θα διορθωθεί, ουδέν θα αλλάξει. Ιεροσυλία! Πώς θα βγάλει το «πλάνο απολύσεων» ο κ. Μητσοτάκης φέρ’ ειπείν, αν δει να τιμωρείται για την απάτη του Χρηματιστηρίου ο κ. Σημίτης;
Με τι σθένος θα ξεσπιτώσει ανθρώπους και θα ξεπατώσει σπίτια ο κ. Στουρνάρας, αν λογοδοτήσει για τα υποβρύχια που γέρνουν ο κ. Βενιζέλος; - σκάσε, εσύ εκεί πίσω και ανάπνεε με μαγκάλι με μαγκάλι. Μου πήρατε το φαγητό, αλλά δεν μου πήρατε το πιάτο! έτσι να λες και να είσαι ευγνώμων!
Δεν αισθάνεσαι τον αγώνα που δίνει για πάρτυ σου η κυρία Χριστοφιλοπούλου, ανυποχρέωτε; Για ποιον ξεπατώνει τα σχολεία η Τρόικα κι έπεσαν οι επιδόσεις των Ελλήνων μαθητών απ΄την 25η θέση στην 45η; Για ποιον ξεχαρβαλώνει τα νοσοκομεία ο Αδωνις;
Για σένα, ρε αναθεματισμένο μαγκάλι, για να μη σε τραβολογάνε δώθε-κείθε οι γιατροί, αλλά ήσυχος και ξεχασμένος να πεθαίνεις στο σπίτι σου χωρίς φάρμακα, ρεύμα, λεφτά – τι τα θέλεις όλα αυτά; Το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία! Η αποτυχία του μέλλοντός μας είναι εξασφαλισμένη! Το λένε και οι Financial Times: «Η Ελλάδα ή θα χρεοκοπήσει, ή θα βγει απ’ το Ευρώ. Ή θα της συμβούν και τα δύο». Κατάλαβες, φίλε μου; Παραδέξου το επιτέλους: είσαι πλεονάζον προσωπικό. Δεν σε αντέχει η οικονομία. Χο τσι μινχ αναπνέεις με μαγκάλι με μαγκάλι, μην κάνεις φασαρία κι άσε τους επαΐοντες που έχουν πιάσει τα πόστα και τα γιοφύρια να κάνουν παιχνίδι.
Δεν θα πέσουμε έξω, κάνουν ό,τι τους λένε. Βλέπεις να ασχολούνται με πράγματα άστοχα και κινδυνώδη, όπως η Αμυνα ή η Εξωτερική Πολιτική; Μην αστειευόμεθα! Δεν σηκώνουν πλάκες η Τουρκία, τα Σκόπια, το Δ’ Ράιχ, η NSA, το Ιρακινό Κουρδιστάν και το ίδρυμα Σόρος.
Λούφαξε, ω πολίτη Αθηναίε (άντε και Κορίνθιε, Ηλείε και Θετταλέ) κι άσε τον καλό θεό της Ελλάδας να τα βγάλει πέρα - κάποια λύση θα βρει ο πολυμήχανος από μηχανής θεός, ίσως την επαναφορά του ΦΠΑ στο 23%, κάτι! Στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα, βρίσκει τρόπο η Ζήμενς και κάνει δουλειά της, βρίσκει και η Μπούντεσμπανγκ, το ΤΑΙΠΕΔ και ο Ράιχενμπαχ.
Ακου Σεισάχθεια και κάθαρση! Σε ποιον κωδικό επικοινωνείς με το Σύμπαν, μελλοντικό θύμα του Αδωνις Γεωργιάδη; Ας είμεθα ρεαλιστές (με τους ληστές), αδέλφια. Προς τι το μίσος (που σε λίγο θα διώκεται ως έγκλημα γνώμης) και ο αλληλοσπαραγμός; Αμα φθάσει αναστατωμένη η γίδα στο σφάξιμο, πικρίζει το κρέας της...
 stathis@enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: