Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Βρήκαν τρόπο να πιάνουν τους λαθρεπιβάτες -Ενας στους τρεις δεν ακυρώνει το εισιτήριο στα λεωφορεία

Η λαθρεπιβίβαση και η μη ακύρωση εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, και ειδικά σε λεωφορεία και τρόλεϊ είναι μία πραγματικότητα και αποδείχθηκε με την τοποθέτηση τουρνικέ στις εισόδους των λεωφορείων της γραμμής 302 που συνδέει τον Σταθμό Δουκίσης Πλακεντίας του μετρό με το Γέρακα.
Οπως αναφέρει και το euro2day το πείραμα που έκαναν στον ΟΑΣΑ ήταν αρκετό για να αυξήσει τα επικυρωμένα εισιτήρια κατά 33% σε σχέση με το διάστημα που η είσοδος στο όχημα γίνονταν με τον παραδοσιακό, ελληνικό τρόπο, δηλαδή από όλες τις πόρτες του οχήματος και χωρίς κανένα έλεγχο.

Μεταξύ των άλλων μεταβολών, σε μια από τις γραμμές αυτές εφαρμόστηκε και το μέτρο της επιβίβασης από την μπροστινή είσοδο του οχήματος στην οποία εγκαταστάθηκε θύρα εισόδου -τουρνικέ.
Τα αποτελέσματα της εφαρμογής του μέτρου κρίθηκαν ιδιαίτερα ικανοποιητικά και το μέτρο της ελεγχόμενης εισόδου πρόκειται να επεκταθεί. Χαρακτηριστικό είναι ότι στη λεωφορειακή γραμμή 302, Στ. Δ. Πλακεντίας – Γέρακας, όπου εφαρμόζεται και η επιβίβαση από την μπροστινή θύρα (με λειτουργία θύρας επιβίβασης -τουρνικέ) και έλεγχος κομίστρου από τον οδηγό, παρατηρήθηκε καθαρή αύξηση των επικυρώσεων των εισιτηρίων κατά 33% περίπου, χωρίς στο ίδιο διάστημα να υπάρξει μεταβολή στην συνολική επιβατική κίνηση!
Το σύστημα της ελεγχόμενης εισόδου αναμένεται να υιοθετηθεί πλήρως με την εγκατάσταση του αυτόματου συστήματος συλλογής κομίστρου που αναμένεται να γίνει την επόμενη χρονιά.
iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: