Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Θαυμάστε τον! Βάζει στόχους ο φέρελπης αρχηγός της ΝΔ.

Αβραμόπουλος: «Προτεραιότητα της ελληνικής προεδρίας η ευρωπαϊκή βιομηχανία»

Η ενίσχυση της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας, καθώς και η διεύρυνση της συνεργασίας των κρατών – μελών της Ε.Ε. στον τομέα της έρευνας και τεχνολογίας θα αποτελέσουν προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δ. Αβραμόπουλος, κατά την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου «Έρευνα και Τεχνολογία 2013».
Η διευρυμένη συνεργασία στον τομέα έρευνας και τεχνολογίας αποτρέπει την επικάλυψη των εθνικών επενδύσεων και οδηγεί σε οικονομίες κλίμακος, υπογράμμισε ο υπουργός.


Όσον αφορά στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας, τόνισε ότι είναι σημαντικό να διασφαλιστεί η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων των κρατών-μελών της Ε.Ε., οι οποίες λειτουργούν εντός του πλαισίου της αγοράς άμυνας και ασφάλειας.
Παράλληλα, χαρακτήρισε μοναδική ευκαιρία για τη βιομηχανία τα προγράμματα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας και αναφέρθηκε στη δυνατότητα των ινστιτούτων ερευνών και των πανεπιστημίων να παίξουν ενεργό ρόλο στις διαδικασίες έρευνας και τεχνολογίας για τον τομέα άμυνας του Οργανισμού.

«Αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων έχουν συνειδητοποιήσει ότι το επερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν σηματοδοτεί το τέλος για το “ταξίδι της άμυνας”, όπως ονομάστηκε, αλλά την αρχή για ένα νέο μέλλον στην ευρωπαϊκή άμυνα. Γι' αυτό τον λόγο, όλοι οι εταίροι της Ε.Ε. θα πρέπει να συνεισφέρουν, καθώς το λαμπρό μέλλον του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας βρίσκεται στα χέρια τους» δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος.
Το συνέδριο πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στην Αθήνα και συνδιοργανώνεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Άμυνας και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
 protothema.gr






Δεν υπάρχουν σχόλια: