Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Ειναι καταγραμμένοι ονομαστικά στη συνείδηση των πολιτών, όλοι όσοι αμετανόητα ψηφίζουν καθ υπόδειξη.

Με απώλειες πέρασε η συγκυβέρνηση τη διπλή δοκιμασία στη Βουλή
Διπλή ήταν η δοκιμασία της συγκυβέρνησης στη Βουλή το Σάββατο και την ξεπέρασε με μία ακόμα απώλεια βουλευτή.
Ο νέος φόρος ακινήτων πέρασε με 152 ψήφους από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ με τον Β.Πολύδωρα να υλοποιεί αυτό που από καιρό ήταν γνωστό: ψήφισε «όχι» και διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.
Στην ομιλία του στην Ολομέλεια ένα 24ωρο νωρίτερα είχε εκφράσει την αντίθεσή του στον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, χαρακτηρίζοντας το νόμο «δήμευση» και τα λογιστικά που τον στηρίζουν «εξακολουθητικά ψευδεπίγραφα».
Η ομιλία Πολύδωρα
Από τον περασμένο Οκτώβριο, ο κ. Πολύδωρας με άρθρο του είχε ταχθεί κατά της φορολογίας στα αγροτεμάχια, λέγοντας ότι «επιχειρούν τώρα να τα δημεύσουν μέσω της φορολογίας, μολονότι κάτι τέτοιο είναι προδήλως αντισυνταγματικό».
Τότε, είχε κάνει εκτενή αναφορά στη σχέση των ελλήνων με τη γη, σημειώνοντας ότι «τα χωράφια των Ελλήνων δεν είναι φορολογητέα ύλη. Είναι συστατικό ζωής. Του Έλληνα. Και απόδειξη της ιστορικής επιβίωσής του».

Νέος «πονοκέφαλος» στο ΠΑΣΟΚ

Σε αμφισβήτηση θέτουν τις βασικές επιλογές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ επτά μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, τα οποία έστειλαν επιστολή στον Ευάγγελο Βενιζέλο το Σάββατο, εν όψει της συνεδρίασης του οργάνου την Κυριακή.
Ζητούν μάλιστα την απεμπλοκή του ΠΑΣΟΚ από τη συγκυβέρνηση.
Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη το Σάββατο και η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, όπου τέθηκαν επί τάπητος το ζήτημα της Πρωτοβουλίας των «58» και η σχέση του ΠΑΣΟΚ με αυτήν, αλλά και η πρόσφατη επιστολή των «11» για άμεση σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής.

Η δεύτερη δοκιμασία για την κυβέρνηση
Λίγες ώρες αργότερα η συγκυβέρνηση πέρασε και τη δεύτερη δοκιμασία στην Ολομέλεια, όπου διεξήχθη νέα ονομαστική ψηφοφορία για τα επίμαχα άρθρα που αφορούν στα πρόστιμα για τους οφειλέτες στο Δημόσιο.
Συγκεκριμένα, με 152 ψήφους υπέρ έναντι 141 κατά (επί συνόλου 293 παρόντων) ψηφίστηκαν τα άρθρα 7, 8 και 9 του νομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς.
Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε και στα υπόλοιπα άρθρα του για τα οποία δεν έγινε ονομαστική ψηφοφορία.
Διαβάστε το σχετικό θέμα
Ο υπουργός Οικονομικών με δύο παρεμβάσεις από το βήμα της Βουλής αναφέρθηκε αναλυτικά στις βελτιώσεις που έγιναν στο ζήτημα των προστίμων, ενώ στη δεύτερη παρέμβασή του εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Στουρνάρας: Sui generis διανοητής ο κ. Τσίπρας
Ο κ. Στουρνάρας εξέφρασε την πεποίθηση ότι το 2014 η Βουλή θα καταπιαστεί με λιγότερο επώδυνα θέματα και περισσότερο με θέματα για την ελάφρυνση του χρέους, την επαύριο της κρίσης, το νέο αναπτυξιακό πρότυπο και με το μέλλον του τόπου.

Πυρά από Τσίπρα-Παπαρήγα
Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα των πλειστηριασμών, αλλά και τις διατάξεις Στουρνάρα για τα πρόστιμα εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής και ο Αλέξης Τσίπρας.
«Ανοίγετε τον ασκό του Αιόλου, δίνετε τη χαριστική βολή στη διαλυμένη οικονομία» είπε, ενώ ειδικά για το θέμα των πλειστηριασμών έκανε λόγο για «πρωτοφανή διαδικασία δήμευσης της περιουσίας των πολιτών», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δημιουργεί «υποψήφιους άστεγους».
Η ομιλία Τσίπρα
Αλλά και η Αλέκα Παπαρήγα επιτέθηκε στην κυβέρνηση, φέρνοντας μάλιστα το δικό της προσωπικό παράδειγμα: «Το 2014 δεν μπορεί να μας φορολογείτε με βάση τα μικτά εισοδήματα, που είχαμε, πριν κοπούν οι συντάξεις. Εγώ δεν μπορώ να πληρώσω την εφορία. Δεν μπορεί να με φορολογείς με δύο συντάξεις, από τις οποίες πραγματικά τώρα το 50%. Φέρνω το παράδειγμά μου, για να μην μου πείτε ότι λέω ψέματα.»
Και ένα μυστήριο στους ΑΝΕΛ
Το Σάββατο όμως προέκυψε και ένα ακόμα ζήτημα, αυτό της Ραχήλ Μακρή, η οποία δήλωσε σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι ανεξαρτητοποιείται.
Σε ερώτηση δημοσιογράφων για τους λόγους αυτής της κίνησης, η ίδια είπε ότι θα τους εξηγήσει αφού δοθεί στη δημοσιότητα η σχετική επιστολή που έχει στείλει στον πρόεδρο της Βουλής.
Ωστόσο, όπως μετέδωσε το Mega το βράδυ του Σαββάτου, προς το παρόν δεν έχει φτάσει στο προεδρείο της Βουλής τέτοια επιστολή, ενώ και στο κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων δηλώνουν άγνοια για το θέμα.

news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: