Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

"Το Μυστικό στα Μάτια της" από την Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης σας προσκαλεί την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 21:00 (Γενική Είσοδος 3€) στην προβολή της ταινίας "Το Μυστικό στα Μάτια της" (El Secreto de sus Ojos)
Υπόθεση:
Ιούνιος 1974, Μπουένος Άιρες: ο αστυνομικός Μπενχαμίν Εσπόζιτο αναλαμβάνει τη διερεύνηση της βάναυσης δολοφονίας μιας νεαρής γυναίκας, η οποία βρίσκεται νεκρή στο σπίτι της. Ο σύζυγός της Ρικάρντο Μοράλες είναι συγκλονισμένος από την είδηση και πιέζει τον Εσπόζιτο να του ορκιστεί ότι θα βρει τον δολοφόνο και θα τον οδηγήσει στη δικαιοσύνη. Ο Μπενχαμίν στηρίζεται στη βοήθεια του συναδέλφου και φίλου του Πάμπλο, ο οποίος αν και αντιμετωπίζει πρόβλημα με το ποτό είναι ιδιαίτερα έμπειρος και σχολαστικός, και της νεαρής γοητευτικής προϊσταμένης του Ιρένε Μενέντεζ-Χέιστινγκς.

Η Ιρένε έχει μόλις επιστρέψει στη χώρα μετά από σπουδές στην Αμερική και του έχει δείξει μια ιδιαίτερη συμπάθεια και εμπιστοσύνη. Ύστερα από εντατικές προσπάθειες, καταφέρνουν να συλλάβουν τον ύποπτο Ισίντορο Γκόμεζ και να τον οδηγήσουν στην ανάκριση. Οι διασυνδέσεις όμως του Γκόμεζ με το παρακράτος των μυστικών υπηρεσιών, στέκονται εμπόδιο στο έργο τους και παρότι η έρευνά τους δεν ολοκληρώνεται, αναγκάζονται να αρχειοθετήσουν το έγκλημα χωρίς να το εξιχνιάσουν.
25 χρόνια αργότερα, ο Εσπόζιτο, ο οποίος αποχώρησε από το αστυνομικό σώμα και ήταν σε εξορία, επιστρέφει στο Μπουένος Άιρες, συναντά ξανά την Ιρένε και της ζητά τη βοήθειά της προκειμένου να γράψει ένα βιβλίο για την υπόθεση που ακόμα τον στοιχειώνει…
Η ταινία απέσπασε υποψηφιότητες καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, Α΄ αντρικού ρόλου (για τον Ρικάρντο Νταρίν – Εννέα Βασίλισσες, Καμτσάκα), μουσικής, πρωτοεμφανιζόμενης ηθοποιού (για τη Σολεδάδ Βιγιαμίλ), καλλιτεχνικής διεύθυνσης, διεύθυνσης φωτογραφίας και καλύτερης ισπανόφωνης ταινίας από τη Λατινική Αμερική.H ταινία του Χουάν Χοσέ Καμπανέλα “ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ” (EL SECRETO DE SUS OJOS) κέρδισε το βραβείο για την Καλύτερη Ξενόγλωσση Ταινία OSCAR 2010.
Ήταν η δεύτερη υποψηφιότητα του Χουάν Χοσέ Καμπανέλα στη συγκεκριμένη κατηγορία μετά το 2002 και το φιλμ “Ο Γιος της Νύφης” όπου πρωταγωνιστούσαν ο Ρικάρντο Νταρίν και η Νόρμα Αλεάντρο. Η ταινία απέσπασε οκτώ υποψηφιότητες και στα βραβεία ΓΚΟΓΙΑ.”Το Μυστικό Στα Μάτια Της” στην Αργεντινή έμεινε στο Νο1 του Box Office για τρεις μήνες, την είδαν περισσότεροι από δύο εκατομμύρια θεατές και τα συνολικά της έσοδα της που ξεπέρασαν τα οκτώ εκατομμύρια δολάρια, την φέρνουν στην πρώτη θέση με τη λίστα των πιο επιτυχημένων ταινιών στην ιστορία της Αργεντινής. Στην Ισπανία έχει επίσης γνωρίσει πολύ μεγάλη εισπρακτική επιτυχία με περισσότερα από ένα εκατομμύριο εισιτήρια στα ταμεία..13 ΒΡΑΒΕΙΑ PREMIO SUR
2 ΒΡΑΒΕΙΑ GOYA

pallinipress.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: