Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Ρυθμιστικό Αθήνας: “παγώνει” ελέω οικονομικής κρίσης – «Ανεπίκαιρη» η Μπιρμπίλη


Στις καλένδες παραπέμπεται η υλοποίηση του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθηνών που είχε εκπονηθεί επί ημερών Τίνας Μπιρμπίλη στην ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα.


Η νέα ηγεσία του ΥΠΕΚΑ με τον πρώην -και διόλου επιτυχημένο βάσει αποτελέσματος- “τσάρο” της ελληνικής οικονομίας Γιώργο Παπακωνσταντίνου στο τιμόνι, αποφάσισε να αποσύρει το νομοσχέδιο Μπιρμπίλη για το Ρυθμιστικό της Αθήνας.




Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της “Ημερησίας” αναβάλλεται επ΄αόριστον η πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου και η εφαρμογή δέσμης κινήτρων για την επιστροφή των Ελλήνων στις υποβαθμισμένες περιοχές του Κέντρου.


Προτεραιότητα φέρεται να λαμβάνουν εκ νέου (μετά την εποχή Σουφλιά) η διεύρυνση της ένταξης περιοχών στο σχέδιο πόλης, αλλά και οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα η νέα ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος θεωρεί ότι η γραμμή Μπιρμπίλη στο ρυθμιστικό σχέδιο κρίνεται ως ανεπίκαιρη, διότι δεν λαμβάνει υπόψη την οικονομική κρίση.


Υπενθυμίζεται πως το προηγούμενο σχέδιο προέβλεπε από πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου και επέκταση του δικτύου του Τραμ ως “πρασίνισμα” της Συγγρού.
Φαίνεται ωστόσο πως τα σχέδια της Green Tina θυσιάστηκαν στο βωμό της “σωτηρίας του έθνους”.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: