Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Δωρεάν σχολικά βιβλία...μόνο για τη συντεχνία των υπαλλήλων του υπουργείου


Μαθητές δύο ταχυτήτων δημιουργεί η πολιτική του υπουργείου Παιδείας, αφού στις φετεινές τάξεις μόνο "κάποιοι" και όχι όλοι θα έχουν δωρεάν βιβλία.

Αν είσαι υπάλληλος του υπουργείου Παιδείας....μπορείς να εξασφαλίσεις τα πολυπόθητα δωρεάν σχολικά βιβλία. Αλλιώς θα πρέπει τα αγοράσεις, ή να περιμένεις μέχρι το Νοέμβριο ή να αναζητάς φωτοτυπίες με αποτέλεσμα να εξαφανίζεται το πολύτιμο αίσθημα ίσων ευκαιριών στην τάξη.
Δάσκαλοι και καθηγητές θα διαγκωνίζονται στα φωτοτυπικά των σχολείων, ποιος θα βγάλει πρώτος φωτοτυπίες, οι γονείς θα ψάχνουν να βρουν βιβλία από γνωστούς και από βιβλιοπωλεία και οι μαθητές δεν θα νιώσουν ποτέ ότι "στα σοβαρά' άρχισε η σχολική χρονιά.
Βιβλία όμως θα έχουν κάποιοι προνομιούχοι, όπως οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας.

Το "προνόμιο των δωρεάν βιβλίων" δίνει στους υπαλλήλους ανακοίνωση που εκδόθηκε στις 31 Αυγούστου προς τους υπαλλήλους, οι οποίοι έχουν παιδιά και ενδιαφέρονται για τα σχολικά βιβλία και επισημαίνεται η καθυστέρηση με την οποία αυτά θα δοθούν. Προστίθεται δε: «Όποιος από τους συναδέλφους ενδιαφέρεται να προμηθευτεί σχολικά βιβλία για τα παιδιά του παρακαλείται να υποβάλει αίτηση στο γραφείο του Συλλόγου από 5 μέχρι 15 Σεπτεμβρίου».
Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος με δήλωσή του καυτηρίασε τα προβλήματα τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι από τον Απρίλιο η ΝΔ είχε επισημάνει την αναιτιολόγητη καθυστέρηση για την εκτύπωση και διανομή των βιβλίων στα σχολεία και προσθέτει: «Δυστυχώς, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δεν έλαβε υπόψη τις διαρκείς προτροπές μας, εδώ και μήνες, για εγρήγορση και έγκαιρη προετοιμασία, για να φτάσουμε στη δυσάρεστη θέση να μην έχουν οι μαθητές σήμερα, ούτε καν τα απαραίτητα που απαιτούνται για το σχολείο, δηλαδή τι άλλο, από τα βιβλία. Αποτέλεσμα, ιλαροτραγικές καταστάσεις. Ο πρώην υπουργός Παιδείας, υποστηρίζει ότι σε αυτή τη λογική εντάσσεται και η ανακοίνωση του Συλλόγου των υπαλλήλων του υπουργείου Παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: