Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Νέες επαφές των Οικολόγων Πράσινων για τα απορρίμματα

Συναντήσεις με την ΠΟΕ ΟΤΑ και την ΕΕΑΑ

Συνέχεια της εκστρατείας τους για βιώσιμη διαχείριση των σκουπιδιών, έδωσαν σήμερα οι Οικολόγοι Πράσινοι. Οι προτάσεις τους για βιώσιμη διαχείριση στην Αττική βασισμένη στο διαχωρισμό στην πηγή και στην ανακύκλωση-κομποστοποίηση χωρίς νέους χώρους ταφής και χωρίς άμεση ή έμμεση προσφυγή σε καύση, κερδίζουν διαρκώς σε επικαιρότητα ενόψει και της κοινωνικής έντασης και της αστυνομικής βίας σε περιοχές όπως η Κερατέα.

Στο πλαίσιο αυτό είχαν σήμερα συναντήσεις με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) και την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.

Στην πρώτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία των Οικολόγων Πράσινων, από πλευράς ΠΟΕ ΟΤΑ συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Θ. Μπαλασόπουλος και τα μέλη της Εκτ. Επιτροπής Θ. Καραγιαννάκης και Σ. Πολυζώης. Τους Οικολόγους Πράσινους εκπροσώπησαν οι Νίκος Χρυσόγελος και Τάσος Κρομμύδας. Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ ΟΤΑ χαρακτήρισαν πολύ θετικές τις προτάσεις και τις πρωτοβουλίες των Οικολόγων Πράσινων για τα απορρίμματα και ζήτησαν τη συμπαράστασή τους προκειμένου να ανατραπούν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης με κοινή δράση όλων των φορέων πέρα από το συνδικαλιστικό επίπεδο.

Το μεσημέρι έγινε συνάντηση με τον κ. Ραζή, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), στα γραφεία της εταιρίας στο Μαρούσι. Η αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων, όπου συμμετείχαν οι Ν. Χρυσόγελος, Ν. Μάντζαρης, Μ. Βιτωράκη, Αλ. Αργυρόπουλος και ο περιφερειακός σύμβουλος Κ. Διάκος, έθεσε το θέμα καθιέρωσης χωριστού κάδου για τη συλλογή και ανακύκλωση του χαρτιού, καθώς και της επέκτασης των προγραμμάτων ανακύκλωσης με ιδιαίτερη έμφαση τους 3 μεγάλους δήμους. Το 2010 ξοδεύτηκαν για τα προγράμματα ανακύκλωσης σε όλη την Ελλάδα μόλις 28 εκ. ευρώ.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θα εντείνουν το επόμενο διάστημα τις πρωτοβουλίες τους για ένα διαφορετικό και βιώσιμο μέλλον για τη διαχείριση των απορριμμάτων, στο πλαίσιο της αναλυτικής πρότασης που έχουν καταθέσει από τις 12 Ιανουαρίου. Ήδη έχει συμφωνηθεί ειδική συνάντηση με την Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Μπιρμπίλη ενώ θα επιδιωχθεί και κοινή συνάντηση με την αποκεντρωμένη κρατική διοίκηση, την αιρετή Περιφέρεια Αττικής και τους εμπλεκόμενους φορείς.

Το Γραφείο Τύπου των Οικολόγων Πράσινων
Τετάρτη, 09 Φεβ. 2011

Για περισσότερες πληροφορίες: Νίκος Χρυσόγελος 6936 672882

Η αναλυτική πράσινη πρόταση για τα σκουπίδια στην Αττική, είναι αναρτημένη στο http://www.ecogreens-gr.org/Docs/Skoupidia.pdf

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: