Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Στο fast track και επισήμως το Ελληνικό

Πολλαπλά οφέλη από την αξιοποίηση του Ελληνικού υποσχέθηκε ο υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης, χαρακτηρίζοντας τολμηρά και οραματικά τα σχέδια της κυβέρνησης για το χώρο του παλιού αεροδρομίου.

Η αρμόδια διυπουργική επιτροπή αποφάσισε σήμερα και επισήμως την ένταξη του έργου στις διαδικασίες του fast track. Εντός της επόμενης εβδομάδας θα οριστούν οι χρηματοοικονομικοί και νομικοί σύμβουλοι, ενώ την Τρίτη ο Χάρης Παμπούκης θα μεταβεί στο Κατάρ, όπου θα παρουσιάσει στους υποψήφιους επενδυτές τα σχέδια της κυβέρνησης. Σύμφωνα με τον υπουργό, το Εμιράτο έχει τη βούληση και τη χρηματοοικονομική δυνατότητα να συμμετάσχει στην υλοποίησή τους, ενώ διαθέτει και την απαραίτητη τεχνογνωσία, δεδομένου ότι διαχειρίστηκε την ανάπλαση του Canary Wharf στο Λονδίνο.

Ο υπουργός θα έχει στις αποσκευές του τις προτάσεις του αρχιτέκτονα Τζόζεπ Αθεμπίγιο, που παρουσιάστηκαν την περασμένη εβδομάδα στον πρωθυπουργό [περισσότερα, εδώ]

Ο Χάρης Παμπούκης υποστήριξε ότι η ανάπλαση του Ελληνικού θα συμβάλλει "κατά συγκεκριμένο και επαγγελματικό τρόπο" στη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος, θα υπάρξει κοινωνικό μέρισμα για όλους τους κατοίκους της Αττικής και θα οδηγήσει στη δημιουργία νέων σχέσεων εργασίας.

Όσον αφορά σε άλλα επενδυτικά σχέδια, στο επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν και οι σύμβουλοι του Invest In Greece. Σε περίπου ένα μήνα, στην τρίτη συνεδρίαση της Διυπουργικής, αναμένεται να κατατεθούν φάκελοι ιδιωτικών επενδύσεων και δημοσίων έργων προς ένταξη στο fast track.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: