Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Παρέμβαση της κ. Χριστοφάκη στο θέμα της Κερατέας και δύο απαντήσεις πολιτών

Η κυρία Χριστίνα Χριστοφάκη, σύζυγος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, κ. Θ. Πάγκαλου, και επικεφαλής δημοτικής παράταξης του Δήμου Σαρωνικού παρεμβαίνει στο θέμα της Κερατέας. Με επιστολή της προς τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής, κ. Κ. Λεβαντή, του ζητεί να αναλάβει πρωτοβουλίες με την κυβέρνηση για «αποκλιμάκωση της κατάστασης με αμοιβαίους συμβιβασμούς».

Συγκεκριμένα ζητεί από τον δήμαρχο να προτείνει:

- Την κατάργηση των οδοφραγμάτων και την αφαίρεση όλων των εμποδίων της κυκλοφορίας.

- Την ταυτόχρονη αποχώρηση των δυνάμεων καταστολής από την περιοχή με δημόσια δέσμευση ότι δεν θα σημειωθούν γεγονότα έως ότου εκδοθεί η δικαστική απόφαση η οποία εκκρεμεί, και

- Να διεξαχθούν ουσιαστικές συζητήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς για την εξέρευση κοινά αποδεκτής λύσης.

Η κυρία Χριστοφάκη αναφέρει ότι «όλες οι μέχρι τώρα συγκρούσεις, που άγγιξαν τα άκρα, έδειξαν ότι η κυβέρνηση δεν ενδίδει, γιατί θεωρεί ότι οποιαδήποτε υποχώρηση μπορεί να ερμηνευθεί ως μήνυμα ενδοτικότητας για άλλους τομείς, όπου οι μεταρρυθμισιτκές προσπάθειές της, προκαλούν έντονες αντιδράσεις»

Ειδικά για την παρέμβασή της στο θέμα της Κερατέας η κυρία Χριστοφάκη, αναφέρει ότι δείχνει το ενδιαφέρον της επειδή ο δήμος Σαρωνικού είναι γειτονικός δήμος και επειδή ενδιαφέρεται, όπως τονίζει, για τη λύση που θα δοθεί στο πρόβλημα της διάθεσης των στερεών αποβλήτων. Από την κρίση στην Κερατέα, σημειώνει, «έχει αναστατωθεί η λειτουργία των σχολείων με σοβαρές επιπτώσεις στην προόδο των παιδιών μας και έχει καταβαραθρωθεί η οικονομική δραστηριότητα της Λαυρεωτικής».

Πηγή : http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=385421&dt=18/02/2011


και οι απαντήσεις των πολιτών
Απάντηση 1
Αγαπητή Κυρία Χριστοφάκη-Παγκάλου (μην το ξεχνάμε αυτό!!!!),
πολύ σας ευχαριστώ που αποφασίσατε να παρέμβετε στο ζήτημα της Κερατέας.

Αλλά, μάλλον δεν έχετε καταλάβει κάτι σημαντικό: ο αγώνας της Κερατέας δεν είναι αγώνας του Δημάρχου Λαυρεωτικής, αλλά του λαού της Κερατέας, της Καμάριζας και του Λαυρίου. Οπότε, δυστυχώς για εσάς και το περίεργο σκεπτικό σας, ο δήμαρχος δεν μπορεί και δεν έχει δικαιοδοσία να παρέμβει στην αυτοργάνωση των πολιτών οι οποίοι διαμαρτύρονται για το δίκαιο, τη ζωή και την πρόοδο των παιδιών τους. Αντιθέτως, ο δήμαρχος πρέπει και οφείλει να στηρίζει τις επιλογές και τον αγώνα των πολιτών της Κερατέας, γιατί για αυτό το λόγο έχει εκλεγεί και αυτό έχει ηθική υποχρέωση να κάνει: να φυλάττει το συμφέρον του λαού του δήμου του!!!

Για το λόγο αυτό μην προσπαθείτε να δημιουργήσετε εντυπώσεις, εμπλέκοντας μάλιστα με σκανδαλώδη και καταίσχυντο τρόπο, τα σχολεία της περιοχής. Μην εφαρμόζετε και εσείς την σκανδαλώδη τεχνική του κοινωνικού αυτοματισμού, γιατί πολύ εύκολα αυτός ο αυτοματισμός θα επιστρέψει πάνω σας. Μην προσπθείτε να ποδηγετήσετε το λαό της Κερατέας. Αν η κυβέρνηση δεν αποσύρει τα σχέδιά της για τη δημιουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή Οβριοκάστρου, ο λαός της Κερατέας δεν πρόκειται να αποσυρθεί, ότι και να λέτε εσεις και ότι και να υποβάλλετε εντέχνως σε τοπικούς άρχοντες φίλα προσκείμενους στην παράταξη του αξιολύπητου συζήγου σας.

Αν η κυβέρνηση θέλει πράγματι να είναι κυβέρνηση των Ελλήνων και όχι των μεγαλοεργολάβων, ας πάρει την ηρωική πρωτοβουλία και ας αποσύρει το καταίσχυντο περιφερειακό σχεδιασμό. Θάρρος θα δείξει και αναγνώριση θα εισπράξει!! Σε αντίθετη περίπτωση της αξίζει η τύχη της, όπως αυτή προδιαγράφεται από την μόνιμη και ισχυρή αντίσταση του λαού της Κερατέας.

Σας εύχομαι να συνέρθετε γρήγορα από το παραλήρημα της δήθεν κοινωνικής σας ευαισθησίας και να αποσυρθείτε, μαζί με τον φαιδρό πλέον αντιπρόεδρο της φερέφωνης κυβέρνησης, σε τόπους .... χλοερούς να το πώ, άλλους να το πω... επιλέξτε εσείς που θέλετε να πάτε.

Αντε να δούμε
λαυριωτική

Απάντηση 2Πέφτει ΞΑΝΑ στο ίδιο λάθος η κυρία Χριστοφάκη αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά ότι δεν είναι παρά ένα κακόμοιρο φερέφωνο του ΠΑΣΟΚ και δη του συζύγου της. Το λάθος είναι ότι ΠΑΛΙ κάνει υποδείξεις. Και ΜΑΛΙΣΤΑ στο δήμαρχο Λαυρεωτικής αυτή τη φορά. ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ απρόσεκτη κίνηση και βιαστικά λόγια τα οποία τα έχει επαναλάβει ο κος Ραγκούσης.

Ο κος Ραγκούσης (ως πρώην δήμαρχος, αλλά και ως ΥΠΕΣ) που θεωρεί τους δημάρχους μας ως παράδειγμα προς αποφυγή καθώς και η κυρία Χριστοφάκη έχουν το εξής κοινό: ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι ο δήμαρχος πρέπει να παίζει το ρόλο ΔΗΜΑΓΩΓΟΥ!!!!!!! Δηλαδή με απλά ελληνικά λένε για τα μπλόκα: "Τι πράγματα είναι αυτά; Συμάζεψέ τους!" Να καταλάβω δηλαδή: Να ΣΥΜΜΑΖΕΨΕΙ ΠΟΙΟΣ ΠΟΙΟΥΣ; Γι' αυτό τον ψηφίσαμε; Για να μας συμμαζέψει; Ποιος σοβαρός πολιτικός που ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ μπορεί να πάρει στα σοβαρά τέτοιες επιστολές και τέτοιες ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ; ΑΝ ΛΕΩ ΑΝ ο οποιοσδήποτε δήμαρχος έκανε κανα αστείο να προδώσει τον αγώνα μας θα ΕΥΧΟΤΑΝ ΟΛΟΨΥΧΑ να ήταν στη θέση του τότε δημάρχου Λευκίμμης, (ο οποίος αν θυμάμαι καλά πρόλαβε και έφυγε). Και άντε να εξετάσουμε τις υποδείξεις. ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ; Απ' την κα ΠΑΓΚΑΛΟΥ και τον ΡΑΓΚΟΥΣΗ; Που άλλο καημό ΔΕΝ έχουν παρά να φέρουν τον ΧΥΤΑ μια ώρα αρχύτερα στην Κερατέα; Απ' την κα ΠΑΓΚΑΛΟΥ που 1 μήνα πριν δεν της καιγόταν ΚΑΡΦΙ για την παράνομη παραμονή των ΜΑΤ και "ανησυχούσε" για την ασφάλεια των μαθητών τώρα ξαφνικά την έπιασε ο ΠΟΝΟΣ να φύγουν τα ΜΑΤ και να κάνουμε διάλογο; ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΤΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ; Μήπως είχε τη σιγουριά ότι θα καμπτόμασταν απ' την κατασταλτική πολιτική της κυβέρνησης;

Επιπλέον το Οβριόκαστρο την 1η μέρα καταλήφθηκε με προβοκάτσια απ' τις δυνάμεις καταστολής την οποία ΚΑΛΟΠΙΣΤΑ πιστέψαμε. Μας έχετε ΤΟΣΟ ΑΦΕΛΕΙΣ ώστε να την πατήσουμε ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ και να αφήσουμε τον τόπο μας στη "δικαιοσύνη" που ΓΛΥΦΕΙ την κυβέρνηση; Ή ΜΗΠΩΣ στις εξουσίες που περιμένουν ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ; ΕΠΠΛΕΟΝ η εξεύρεση ουσιαστικής λύσης ΔΕΝ ΕΧΕΙ σημασία να τα βρουν ο πρώην και ο νυν δήμαρχος με τους υπουργούς, ΑΛΛΑ να ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ! Συγγνώμη που σας χαλάμε το γλυκό ΑΛΛΑ και ΠΑΛΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ θα αποφασίσουμε αν συμφωνούμε ή όχι με την οποιαδήποτε λύση! Βέβαια αυτό στη δημοκρατία πρέπει να είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ και το γεγονός ότι δεν είναι ΟΥΤΕ από σας κα Χριστοφάκη δηλώνει πολλά...

Η κυβέρνηση θεώρησε ότι σε 2 μέρες θα μας κάμψει όπως έκανε και με το Γραμματικό. Δεν το κατάφερε και στο ΠΕΙΣΜΑ της μας επιβάλλει ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ 70 ημερών με ξυλοδαρμούς σε γέρους και γυναικόπαιδα, δακρυγόνα στη μούρη, σπασμένα κεφάλια, συλλήψεις από σερίφηδες, ψευδομαρτυρίες και αποκορύφωμα ΜΙΑ ΜΑΝΑ ΠΟΥ ΘΡΗΝΕΙ ΤΟ ΑΓΕΝΝΗΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ. Τώρα ξαφνικά ΑΝΗΣΥΧΕΙ μήπως την πουν υποχωρητική; Αφού πάλεψε με νύχια και με δόντια να γίνει ΕΧΘΡΟΣ της κοινωνίας (όχι μόνο στην Κερατέα ΑΛΛΑ σε όλη την Ελλάδα) ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙ! Προσπαθεί να κόψει από ΟΛΟΥΣ μισθούς συντάξεις, ασφαλιστικά δικαιώματα και ΤΙΠΟΤΑ απ' τους βολευτές. Μας μεταχειρίζεται σαν σκουπίδια. Η απάντηση είναι μια: ΟΧΙ!

Ύστερα για την "αναστάτωση των σχολείων" σας έχουμε απαντήσει ΞΑΝΑ ότι πρέπει να ζήσουμε για να αξιοποιήσουμε τη μόρφωση. Είτε σωματικά νεκροί είτε πνευματικά είτε ως πολίτες (που σας βολεύει). Και σας το ξαναλέμε ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ να κάνετε στην κυβέρνηση που με τόσο πάθος υποστηρίζετε και στην οικία σας. Τόσο για τα κοινά όσο και για τη μόρφωση των παιδιών σας. Αν θέλετε ΣΟΒΑΡΟ διάλογο ελάτε μαζί με τον κο Φιλίππου στα μπλόκα. ΕΚΕΙ συζητάμε ΕΚΕΙ παίρνουμε αποφάσεις για την εξέλιξη του αγώνα μας.

αναγνώστης

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: